#bio



Mit fogunk enni 50 év múlva?
 

Mit fogunk enni 50 év múlva?

Noha a bio élelmiszerek egyre inkább előtérbe kerülnek, ne legyenek illúzióink: a nagyüzemi előállítás nélkülözhetetlen. Ez viszont nem jelenti azt, hogy a nagy volumenű termelést ne lehetne természetközelibbé tenni.

OTP Agrár OTP Agrár



Fölöslegesen lett bombaüzlet a gluténmentes konyha
 

Fölöslegesen lett bombaüzlet a gluténmentes konyha

Az Európai Unióban nagyjából 5 millió ember szenved lisztérzékenységben, jelenleg ez az egyik leggyakoribb krónikus betegség – a felnőttek és a gyerekek körében is. Nem csoda, hogy dollármilliárdos üzlet épült köré. Csakhogy a lufi – szakértők szerint – hamarosan ki fog pukkadni. A bio és a paleo mellett jön a vegán, és minden kezdődik elölről.

Balla Györgyi Balla Györgyi


Nem kamu, permetszer helyett zenével óvják a növényeket a kórokozóktól
 

Nem kamu, permetszer helyett zenével óvják a növényeket a kórokozóktól

Gilles Josuan a dél-franciaországi Bouche-du-Rhone megyében termel cukkinit már sok éve. Biogazdálkodó, nem használ rovarirtót. Néhány éve ültetvényét megtámadta a mozaikvírus, a termés feláldozása sem volt hatásos ellenszer, a vírus maradt és pusztított. Végül az interneten bukkant rá a Genodics cégre, amely különös módszert javasolt: a zenét.

hvg.hu hvg.hu