Hírlevelek
Menü

Olvasási mód:

Betűméret:

Betűstílus:

#disznóhús

hvg.hu Gasztro

Gyenge fotókkal és sok betűvel reklámozza a kormány a disznóhúst

Ínycsiklandó ételfotók helyett két karácsonyi kompozíciójú, disznótorost és karajt árbázoló csendélettel, valamint rengeteg betűvel igyekszik rábeszélni az embereket a kormány arra az évi három kilós plusz disznóhús-fogyasztásra, amelyet korábban az agrártárca célkitűzésként megállapított. A hosszú szöveget nem biztos, hogy érdemes elolvasni, a lényeg, hogy finom ételek készíthetők a sertésből. A hirdetés a Heti Válaszban jelent meg.

MTI Világ

Dögkút helyett az asztalra került a hús Kínában

Évek óta árulják Sanghajban a környező településeken betegségtől elhullott sertések húsát, s erről mit sejtenek a gyanútlan fogyasztók - írta a Csije Pao című kínai üzleti lap. Az újság terjedelmes írását a Hszinhua hírügynökség ismertette kínai nyelvű oldalán.

Gy.Zs. Élet+Stílus

A nagyi tökéletesen egyszerű kocsonyája – recept

Éppen két éve, hogy a tökéletesnek kikiáltott kocsonya receptjét megosztottuk, és tán szűk esztendeje is hirdettük az igét e komoly téli ügyletben. Igaz, házi áldás helyett hímezgethetnénk falvédő szövegnek: ismétlés a tudás anyja. De csak visszafejlődtünk.

Kovács Gábor Élet+Stílus

A tökéletes csülök – recept

Úgy tűnik, a csülök igazi magyar virtus, nagyon a mi konyhánk sajátja. Nem vitatva, hogy a bajorok is erősek csülökben, de nekik ez csak sörkorcsolya. Míg a mi tányérunkra fő fogásban valamiféle nemzeti hagyomány juttatja, mely feltétlen tiszteletet tanúsít a korszerűtlen, zsíros és egészségtelen, de isteni ételek felé.

hvg.hu Élet+Stílus

A tökéletes kocsonya – recept

„Krisztus király ünnepe és Ádvent első vasárnapja között kocsonyának főzését veszi fontolóra a felelősen gondolkodó férfiember. A férfiember szót hangsúlyoznunk muszáj, mert a kocsonya készítéséhez emelkedett érzület, mély erkölcsi komolyság és érett intellektus szükségeltetik, ezen tulajdonságok pedig ismeretes módon a férfiúi szubjektum sajátjai.”

Vétek György Élet+Stílus

A tökéletes tarja - recepttel

Grillen, serpenyőben, sütőben, egyben vagy szeletben, hidegen vagy melegen, füstölve, nyersen vagy főzve a tarja öreg hentesek, ifjú ragadozók és köztes hódolók szerint a legszaftosabb hús.

hvg.hu Élet+Stílus

Potyka Kati békája - a miskolci kocsonya receptje

Eshet a hó, fújhat a szél, riogathat fagy, ma biztos, hogy békaeső esik Diósgyőrött, Nagy Lajos király egykori lovagvárában. A hatalmat pedig széles e vidéken Békakirály és Jégkirálynő gyakorolja három napon át. Ez idő tájt Miskolcon és környékén, a kilencedik alkalommal megrendezett téli fesztivál jegyében minden a pislogó békáról, de legfőképpen a kocsonyáról szól.

Felújításra hivatkozva kitették a jazzfesztivált a Szente Vajk vezette új Erkel Színházból

Felújításra hivatkozva kitették a jazzfesztivált a Szente Vajk vezette új Erkel Színházból

Munk Veronika: El a kezekkel a gyerekeinktől!

Munk Veronika: El a kezekkel a gyerekeinktől!

A budapesti hop on, hop offos jordániai vállalkozó belevág a szállodaüzemeltetésbe is

A budapesti hop on, hop offos jordániai vállalkozó belevág a szállodaüzemeltetésbe is

Micsoda a földimogyoró, ha nem mogyoró?

Micsoda a földimogyoró, ha nem mogyoró?

Kemény munka és Cortina-hatás: történelmi lehetőség előtt áll a női hokiválogatott

Kemény munka és Cortina-hatás: történelmi lehetőség előtt áll a női hokiválogatott

Nikitscher Tamás a spanyol élvonalba igazolt

Nikitscher Tamás a spanyol élvonalba igazolt

Sejtekből készült tapaszt varrnának a betegek szívére, milliók kaphatnak esélyt az életre

Sejtekből készült tapaszt varrnának a betegek szívére, milliók kaphatnak esélyt az életre

Megnéztük, mi került 80 milliárdba a Nemzeti Bank felújításán, és milyen jóvátehetetlen hibákat vétettek - fotók

Megnéztük, mi került 80 milliárdba a Nemzeti Bank felújításán, és milyen jóvátehetetlen hibákat vétettek - fotók

Elvesznek egy kedvezményt a 25 év feletti frissjogsisoktól

Elvesznek egy kedvezményt a 25 év feletti frissjogsisoktól

A címlapról ajánljuk