#e-útdíj

MTI Gazdaság

Portál indult az e-útdíjról a fuvarozóknak

Új forrásból is tájékozódhatnak az e-útdíjról a közúti fuvarozással foglalkozó vállalkozók, a hatóságok és a szállítmányozásban érintett cégek az utdijhirek.hu hírportálon - közölte az oldalt indító Gold Communications Kft. kedden.

MTI/Napi Gazdaság Gazdaság

Rohamtempóban kell átszabni a hipa-rendeleteket

Az önkormányzatok többségének módosítania kell a helyi iparűzési adóról (hipa) szóló rendeletét, ha életbe lép a fuvarozók és az állam kompenzációról szóló megállapodása, amely szerint a vállalkozók évi 10-15 milliárd forintot visszakaphatnak az útdíjból úgy, hogy a hipából levonhatják az útdíjbefizetések 7,5 százalékát – írta a Napi Gazdaság.

hvg.hu Hírek

Kiszámolták, mennyi lesz az e-útdíj egy átlagfuvarnál

A július elsejével életbe lépő e-útdíjról szóló rendeletben rögzítették a különböző osztályokba tartozó tehergépjárművek pontos kilométerenkénti tarifáját, így már pontosan lehet tudni, hogy mennyibe fog kerülni egy kilométer gyorsforgalmi vagy főút használata – közölte az online útdíjkalkulátort üzemeltető Biorobotok Informatikai Kft.

hvg.hu Hírek

Kütyü az e-útdíjhoz: 40-50 ezer forintért szerelik be

Akár 40-50 ezer forint körüli indulási költséget is jelenthet a fuvarozók számára annak az eszköznek a beépítése, amelyet a leendő e-útdíj kifizetéséhez fejlesztettek ki – közölte a projektben részt vevő WebEye Magyarország Kft.

MTI Gazdaság

A fuvarozók tenyerébe csapott a kormány

Csökken a légrugós kamionok gépjármű adója, a használatarányos útdíj (e-útdíj) 7,5 százaléka levonható lesz a helyi iparűzési adóból, és az e-útdíj fizetését szolgáló kedvezményes forgóeszközhitelhez jutnak a fuvarozók - erről írt alá megállapodást a kormány nevében Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és három fuvarozó szervezet képviselője hétfőn Budapesten.

MTI Gazdaság

E-útdíj: itt vannak a tarifák

A kéttengelyes kocsi a gyorsforgalmi úton 49,90, míg a főúton 21,23 forintért haladhat egy kilométert. A háromtengelyes teherautónál 70,02 és 36,75 forint, a négytengelyes kamionnál pedig 108,38, illetve 67,60 forint a tarifa.

Szabó M. István Gazdaság

Bedöntheti a belföldi fuvarozók felét az e-útdíj

Az e-útdíj nemcsak brutális költséget jelent, de ráadásul előre kell fizetni. Van olyan cég, melynek a hússzorosára nőhetnek az ez irányú kötelezettségei. Amennyiben a tranzitfuvarok zöme is elkerüli az országot, a kormány által tervezett bevételek sem teljesülnek. A fuvarozók még tárgyalnak, a kormány ellentételezést ígér.

MTI Gazdaság

Dráguló fuvarozás: kevesen számolnak az e-útdíjjal

Jelentősen drágítja a fuvarköltséget júliustól az útdíj, az Ipsos által megkérdezett 300 logisztikai döntéshozó háromnegyede ugyanakkor nem számolt az idei költségek tervezésénél a díj bevezetésével és 45 százalékuk nem tartja elfogadhatónak, ha a logisztikai szolgáltató áremelést kezdeményez az útdíj miatt - hangzott el a Trans-o-flex Hungary Kft. sajtótájékoztatóján csütörtökön Budapesten.

MTI Gazdaság

A rendőrség ellenőrzi az e-útdíj fizetést, változhat a büdzsé

A megtett úttal arányos díj fizetését a rendőrség ellenőrzi. Amennyiben a rendszer kiépítése meghaladja a költségvetésben tervezett összeget, átcsoportosítással, vagy az idei büdzsé módosításával oldható meg a finanszírozás - jelent meg az erről szóló kormányhatározat a legutóbbi Magyar Közlönyben.

MTI Gazdaság

Döntött a parlament az e-útdíjról

Az Országgyűlés 251 igen szavazattal - 86 nem ellenében, 2 tartózkodás mellett - hagyta jóvá Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter előterjesztését a megtett úttal arányos díjat előíró törvényt.

hvg.hu Gazdaság

És akkor a kínaiak fejezik be a 4-es metrót

Kiszabadulhat Magyarország a túlzottdeficit-eljárás alól, aminek az érdekében a kormány egy új adót is bevezetne. De ha jön a reklámadó, mehet az RTL Klub. Az adóhatósághoz bekötött pénztárgépek még mindig nem állnak készen, az e-útdíjrendszer bevezetéséhez pedig egyenesen piaci szolgáltatók segítségét kéri a kormány. Tippelje meg a tündérmese folytatását a hvg.hu-val!

MTI Gazdaság

E-útdíj: viszonteladót is bevonhatnak a bizniszbe

Viszonteladót is igénybe vehet majd az egyetemes útdíjszolgáltató a megtett úttal arányos díjról - azaz az e-útdíjról - szóló törvényjavaslathoz benyújtott zárószavazás előtti módosító javaslat alapján.

MTI Gazdaság

Holnap eldőlhet az e-útdíj sorsa

Egymás után harmadjára tart háromnapos ülést az Országgyűlés a jövő héten. A képviselők hétfőn egyebek mellett szavazhatnak a használatarányos útdíj bevezetéséről, míg kedden az új földtörvényt, szerdán pedig a kampányfinanszírozás átalakítását tárgyalhatják újra.

Szabó M. István Gazdaság

E-útdíj GPS-alapon: "A 6-os főúton olykor kimarad a jel"

Szakértők szerint nem bonyolult a flottakövető szolgáltatók együttműködésével felépülő rendszer, amit a nagy tömegű tehergépjárművek elektronikus útdíjfizetésének megvalósítására álmodott meg a szakminisztérium. A határidő továbbra is rendkívül szűknek tűnik, akár az együttműködést megalapozó szerződések, akár a technológiai fejlesztések szempontjából nézzük. És akkor még nem beszéltünk az adatbiztonsággal kapcsolatos problémákról.

MTI/Népszabadság Gazdaság

Népszerűtlen ötlettel állt elő az ÁAK

Az elektronikus útdíjhoz kapcsolódóan a flottakövetőktől kér adatokat az Állami Autópálya Kezelő Zrt. – írja a Népszabadság csütörtöki számában.

hvg.hu Gazdaság

Megkezdték a toborzást az e-útdíj rendszer működtetéséhez

Álláshirdetéssel keresik az ígéretek szerint már júliusban működésbe állítandó e-útdíj rendszer humánerőforrás motorját jelentő ügyintézőket. Nem kell hozzá diploma, de jogsi, angol-, vagy némettudás és számítógépes irodai ismeretek nélkül nincs felvétel. Az elektronikus útdíjrendszerrel kapcsolatos homály azonban e munkástoborzással sem oszlott el teljesen.

1
5 6 7 8 9 10 11
Balla Zsolt, a Bundeswehr első tábori rabbija: "A zsidóknak van jövőjük Németországban"

Balla Zsolt, a Bundeswehr első tábori rabbija: "A zsidóknak van jövőjük Németországban"

A török önkéntes, aki új esélyt ad a sérült állatoknak

A török önkéntes, aki új esélyt ad a sérült állatoknak

Vissza a 70-es évekbe: eladó az első Porsche 911 Turbo egyik remek példánya

Vissza a 70-es évekbe: eladó az első Porsche 911 Turbo egyik remek példánya

Kiderült, miért aludta át az Oscar-gálát Anthony Hopkins

Kiderült, miért aludta át az Oscar-gálát Anthony Hopkins

A dánok csapatkapitánya menthette meg Christian Eriksen életét

A dánok csapatkapitánya menthette meg Christian Eriksen életét

Orbán fotót közölt épp megkeresztelt unokájáról, Bertalanról

Orbán fotót közölt épp megkeresztelt unokájáról, Bertalanról

Matalin Dóra: Fideszes sugarvilág

Matalin Dóra: Fideszes sugarvilág

Jobb ötlet híján migránsozik Orbán, de ez már nem politikai adu ász

Jobb ötlet híján migránsozik Orbán, de ez már nem politikai adu ász

A címlapról ajánljuk
Még több hír a VOLKSWAGEN támogatásával