Balla Györgyi Gazdaság

Elhozza-e a koronavírus a reformot az egészségügyben?

Az elmúlt hetekben a koronavírus kapcsán ismét szóba került, mennyi kórházi ágyra van szükség Magyarországon, és mi a baj a kórházak gazdálkodásával. Egészségügyi szakembereket kérdeztünk arról, mi lehet az oka a viharos sebességű kórházi kiürítéseknek. Megvalósítja-e a kormány a veszélyhelyzet "leple" alatt az egészségügyi reformot a kórházakban?

hvg.hu Gasztro

Kesztyűben kell dolgozniuk a pultosoknak

Egy új egészségügyi törvény miatt Kaliforniában mostantól csak steril kesztyűt viselve készíthetnek koktélt és egyéb italokat az éttermek, bárok pultosai.

MTI Világ

Egy év haladékot ad Obama a felmondott egészségbiztosításoknak

Jelentős korrekciós lépést tett Barack Obama az amerikai egészségbiztosítási reformról kirobbant vitában: az amerikai államok és biztosítótársaságok egy évvel meghosszabbíthatják azokat az érvényes egyéni egészségügyi biztosításokat, amelyeket azért kezdtek el felmondani, mert azok nem felelnek meg az új egészségügyi törvény követelményeinek. Ezt az elnök jelentette be csütörtökön.

MTI Világ

Barack Obama rég volt ilyen elkeseredett

"A Wall Street joggal aggódik, mert olyan helyzet állt elő, amelyben egy frakció – ezzel a Republikánus Párton belül az ultrakonzervatív Tea Party mozgalom által támogatott képviselőkre utalt – meg akarja szegni az Egyesült Államok pénzügyi kötelezettségeit" – mondta Barack Obama azt megelőzően, hogy sikertelenül zárult a szerda esti fehér házi egyeztetés.

Nagy Gergő Gazdaság

Megbénul az ország, de akkor is egymásra mutogatnak

Október 1-jével leállt az Egyesült Államok. Legalábbis az ország szövetségi finanszírozása, miután egy politikai patthelyzet következtében a törvényhozás két pártja nem tudott dűlőre jutni a következő pénzügyi év költségvetéséről. Bezártak a nemzeti parkok, könyvtárak, nincs útlevélkiadás, szemétszállítás. Mihamarabbi megoldásra lenne szükség, mivel október közepén az adósságplafont is emelni kellene, különben az USA csődbe megy. A hvg.hu kiskátéja az amerikai kormányzati leállásról és az államcsőd lehetőségéről.

MTI Világ

Az ájulásig szónokol egy amerikai szenátor

Maratoni - 21 óra 19 perces - szónoklatot tartott az amerikai kongresszus felsőházában egy konzervatív szenátor abban a reményben, hogy parttalan beszédével megfosztja a pénzügyi támogatástól Barack Obama elnök szövetségi egészségügyi törvényét.

MTI Gazdaság

Obama élne vétójogával

Az egészségügyi reformtörvény megvalóstíása érdekében élne vétójogával Barack Obama amerikai elnök.

MTI Világ

Keresztbe tett a cseh egészségügyi reformnak az alkotmánybíróság

Megsemmisítette kedden az egészségügyi reform egy részét a cseh alkotmánybíróság. A taláros testület döntése szerint meg kell szüntetni a jobbközép kormány által tavaly bevezetett kétszintű egészségügyi ellátást, a kórházi napidíj 60 koronáról 100 koronára való emelését és az egészségbiztosítók jogát, hogy büntessék azokat az orvosokat, akik elutasították a vizitdíjak beszedését.

MTI Gazdaság

Rábólintottak Obama történelmi reformjára

Az amerikai legfelsőbb bíróság csütörtökön úgy döntött, hogy Barack Obama elnök egészségügyi reformja megfelel az alkotmánynak. A testület megerősítette a reform központi, legvitatottabb elemét, a kötelező egyéni egészségbiztosítás bevezetését. Mitt Romney, a republikánus elnökjelölti poszt várományosa a döntés bejelentése után azt mondta, elnöksége első napján vissza fogja vonni a reformot, aminek jóváhagyása most a demokraták nagy győzelmének számít.

hvg.hu Plázs

Kilenc kórházban megszűnik az aktív ellátás

Július 1-jével az új egészségügyi struktúrában az aktív ágyak alig öt százaléka szűnik meg - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Rácz Jenő, a Magyar Kórházszövetség elnöke.

MTI Világ

Napi: idén mozdulatlan marad az egészségügy

Amíg az új keretek nem alakulnak ki, nem változhat az egészségügyi ellátás, csak a tulajdonos és a fenntartó - mondta Kovács József, az Országgyűlés egészségügyi bizottságának elnöke a Napi Gazdaságnak.

Tóth Zoltán Vélemény

Egy jó kormánydöntés - na, és a végrehajtás?

A kormányrendelet, amely összességében 46 milliárd forintnyi pluszforrást jelent a kórházaknak, valóban lehetőséget adna arra, hogy az egészségügyi intézmények tiszta lappal indíthassák az új évet. Ám a kormány pénzeit nem sikerült a kormányrendeletben meghatározott célokra fordítani. Az Orvostechnikai Szövetség főtitkárának írása.

hvg.hu Itthon

Célegyenesben a budapesti kórházak államosítása

Tucatnyi kórházat ad át a főváros az államnak, amennyiben megszületnek az ehhez szükséges jogszabályok – döntött hosszas, személyeskedő vita után név szerinti szavazással a közgyűlés. Az eredeti előterjesztést amolyan szándéknyilatkozattá butították. Az ellenzék szerint a főváros 150 milliárd forintot veszít, Tarlós István viszont közölte, semmilyen vagyonvesztéssel járó megállapodást nem ír alá. A hvg.hu információi szerint a kormány viszont nem fizetne az önkormányzatoknak.

1 2 3
Ha ez igaz, hatalmas, de szép telefon lesz a Samsung Galaxy Note20+

Ha ez igaz, hatalmas, de szép telefon lesz a Samsung Galaxy Note20+

Radar360: Hazugságnak bélyegezte Trump bejegyzését a Twitter

Radar360: Hazugságnak bélyegezte Trump bejegyzését a Twitter

Új hetilapot és fizetős portált indítanak a 168 óra volt munkatársai

Új hetilapot és fizetős portált indítanak a 168 óra volt munkatársai

Egyre több adót vezetnek be itthon

Egyre több adót vezetnek be itthon

Újraindulnak a jogosítványhoz szükséges elsősegélynyújtó vizsgák

Újraindulnak a jogosítványhoz szükséges elsősegélynyújtó vizsgák

Élelmiszerért állnak sorba az USA éléskamrájában

Élelmiszerért állnak sorba az USA éléskamrájában

Magyarországra jött az egyik legextravagánsabb sportkocsi kabrió változata – beleültünk

Magyarországra jött az egyik legextravagánsabb sportkocsi kabrió változata – beleültünk

Megpróbálta enyhíteni a megosztottságot a Facebook, de katasztrófa lett belőle

Megpróbálta enyhíteni a megosztottságot a Facebook, de katasztrófa lett belőle

A címlapról ajánljuk