szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy új egészségügyi törvény miatt Kaliforniában mostantól csak steril kesztyűt viselve készíthetnek koktélt és egyéb italokat az éttermek, bárok pultosai.

Egy új, étkezéshigiéniát érintő törvény miatt soha többet nem nyúlhatnak szabad kézzel a közvetlen az italba kerülő jéghez, gyümölcsökhöz és egyéb alapanyagokhoz a kaliforniai vendéglátó- és szórakozóhelyek pultosai – írja a Los Angeles Times. A szabályozás nem csak a bárok dolgozóit, de a szakácsokat is érinti, akiknek ezentúl szintén védőfelszerelésben kell munkálkodniuk a rögtön az asztalra kerülő ételek elkészítése során.

AFP / Norbert Millauer

Bár a szakértők biztonságosabb gasztrokultúrát és kevesebb fogyasztói panaszt várnak a január 1-vel hatályba lépő jogszabálytól, a szakma forrong: sokak szerint kesztyűben dolgozni nem csak fojtó, de egyenest megalázó érzés. Az év első hat hónapjában az ellenőrzéseken fennakadó, nem kesztyűben dolgozó pultosok, szakácsok csak figyelmeztetést kapnak, utána viszont automatikusan egészségügyi pontjaik sínylik meg a kihágásokat.

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!