#elszámoltatási kormánybiztos

hvg.hu Gazdaság

Budai Gyula nem mondott igazat

Bár a bábolnai üggyel példálózott, nem mondott benne igazat az egykori elszámoltatási kormánybiztos, Budai Gyula, emiatt bocsánatot kell kérnie Tátrai Miklóstól – írja a bíróság döntését ismertetve a pénteki Népszabadság.

MTI Itthon

Budai elbúcsúzott

Jelenleg hét olyan ügy van - illetve már volt - bírósági szakaszban, amelyben az elszámoltatási kormánybiztos vizsgálódott, és tett feljelentést; közöttük például a sukorói telekcsere és a honvédelmi minisztériumi (HM) ingatlanok ügye - közölte Budai Gyula, akinek augusztus 31-ével ér véget elszámoltatási kormánybiztosi megbízatása.

HVG Itthon

Befürdik a Budai Gyula-féle elszámoltatás?

Egyre-másra hamis vagy legalábbis hanyagul kidolgozott vádnak bizonyul az elszámoltatási bűnlajstrom, ami mind kínosabb a kormányzatnak. A célszemélyek eséllyel keresnek elégtételt a bíróságokon.

Zubor Zalán Itthon

Budai Gyula: "a politika nem fehér embernek való"

Az elszámoltatási bizottság munkájáról tartott előadást és az oligarchaügyben feltett kérdésekre válaszolt a Budapesti Corvinus Egyetemen Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos és vidékfejlesztési államtitkár. A politikus szerint alaptalanok a haszonbérleti szerződésekkel kapcsolatos gyanúk.

MTI Gazdaság

Budai: GVH-eljárás indult a Négy Mancs Alapítvány ellen

A Gazdasági Versenyhivatal versenyfelügyeleti eljárás alá vonta a Négy Mancs Alapítványt tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat és a fogyasztók tisztességtelen befolyásolása miatt - közölte Budai Gyula, elszámoltatási kormánybiztos pénteken az MTI-vel.

M. László Ferenc Itthon

Budai új posztján Fidesz-közeli mágnásokkal asszózhat

Több fronton kipróbált pártkáder veheti át Ángyán Józseftől a nagybirtokos lobbi elleni harcot a földművelési tárcánál. Az államtitkári szék várományosa, Budai Gyula mindig csatasorba állt, ha a Fidesz vagy Orbán Viktor a segítségét kérte. Új posztján most komoly kihívás elé néz: a kormánypártok holdudvarába tartozó nagybirtokosokat kellene, hogy távol tartsa az állami földektől és pénzektől. Kérdés, hogy valóban ezt várják-e tőle.

MTI Gazdaság

Malév: Budai Gyulának nem kell új vizsgálóbizottság

Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos nem támogatja a Malév és a Budapest Airport privatizációját vizsgáló bizottságról szóló indítványához érkezett módosító javaslatokat és a légitársaság csődjében az Orbán-kormány szerepét vizsgáló új vizsgálóbizottság felállítását sem, mert szerinte ezekkel a szocialisták csak a politikai felelősséget akarják elhárítani maguktól - a fideszes politikus erről pénteken beszélt az MTI-nek.

hvg.hu Itthon

Népszabadság: Budai Gyula volt titkárnője a LEADER-munkaszervezet élén

Hűtlen kezelés gyanúja miatt ismét büntetőfeljelentést tesz Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos, ezúttal a vidékfejlesztési célok megvalósítására elindított LEADER-program nyíregyházi munkaszervezetének gazdálkodásában talált kivetnivalót. Az elszámoltatási kormánybiztos volt titkárnőjét nevezték ki a LEADER-munkaszervezet élére - írja a Népszabadság.

MTI Gazdaság

Malév: Veres János visszatámadja Budai Gyulát

Veres János közlése szerint amíg ő volt a pénzügyi tárca vezetője, a Malév nem ment csődbe, a cég működőképességét, ha nehezen is, de az Európai Unió elvárásaival összhangban, sokféle intézkedéssel fenntartották.

M. László Ferenc Itthon

Százmilliós "nagyítókat" használ a kormány, eddig hiába

260 millióért kötött szerződést ügyvédi irodákkal, tanácsadó cégekkel a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium az előző kormányok által kötött, a tárca szerint előnytelen megállapodások kivizsgálására. Ám a gyanúsnak tartott mintegy száz PPP-szerződést mégsem tárgyalták még újra. A NFM szerint a PPP-projektek lezárására és kiváltására csak papíron biztosított pénzt a kormány, amit végül nem kaptak meg a gazdasági tárcától, az átvilágítást végző ügyvédek többségét viszont kifizették.

M. László Ferenc Itthon

Hogyan lett Budai Gyula az egyik legtöbbet kereső politikus?

Furcsa kivétel Budai Gyula az állami vezetők között: rá nem vonatkoznak azok az előírások, amelyek kikötik, hogy a képviselőként is tevékenykedő tisztségviselők csak a minimális tiszteletdíjra jogosultak. Nem vonatkozik az elszámoltatási kormánybiztosra az Orbán Viktor által meghatározott fizetési plafon sem. Miközben a kormánytól szolgálati autót kap, 626 ezer forintos költségtérítését is felveheti. A joghézagoknak köszönhetően Budai az egyik legjobban kereső honatya, aki évente több mint 26 milliót visz haza.

hvg.hu Itthon

Oszkó: "blöffnek is gyenge" Budai vádja

Hamis vádakkal próbálja a kormány hitelteleníteni a szakmai kritikusait - írja blogjában Oszkó Péter, a Bajnai-kormány korábbi pénzügyminisztere, aki szerint Budai Gyula Malévvel kapcsolatos vádja a kormánybiztos korábbi megszólalásaihoz hasonlóan "blöffnek is gyenge".

MTI Itthon

Szanyi: Budai számoljon el a visszaszerzett 100 milliárdról

Az MSZP arra kéri Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztost, hogy haladéktalanul és tételesen számoljon el arról a 100 milliárd forintról, amelyet a kormánybiztos szerint az elmúlt egy évben sikerült visszaszerezni az állami költségvetés számára - írta közleményében Szanyi Tibor, az MSZP országgyűlési képviselője vasárnapi közleményében.

MTI Itthon

Budai a rendőrséghez fordult az MNB arculatváltása ügyében

Hűtlen kezelés gyanúja miatt már nyár óta nyomoz a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a Magyar Nemzeti Bank (MNB) arculatváltásával összefüggésben - közölte Hatala József országos rendőrfőkapitány Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztossal.

1 2 3 4
Hogyan törlesztheti a kata-s vállalkozó a hitelét, ha megbetegszik?

Hogyan törlesztheti a kata-s vállalkozó a hitelét, ha megbetegszik?

Budapest és a Balaton a járvány harmadik hullámának nagy vesztese

Budapest és a Balaton a járvány harmadik hullámának nagy vesztese

Belső szabadság: illúzió vagy valóság?

Belső szabadság: illúzió vagy valóság?

A tavaly elhunyt Gesztesi Károly hangjával futott hirdetés az ATV-n

A tavaly elhunyt Gesztesi Károly hangjával futott hirdetés az ATV-n

Néhány év alatt helyrepofozza magát a természet – ha hagyjuk neki

Néhány év alatt helyrepofozza magát a természet – ha hagyjuk neki

Covid a magyar börtönökben: Koronavírusban halt meg a sopronkőhidai fegyházból videózó rab is

Covid a magyar börtönökben: Koronavírusban halt meg a sopronkőhidai fegyházból videózó rab is

79 évesen meghalt Michel Fourniret, a leghíresebb francia sorozatgyilkos

79 évesen meghalt Michel Fourniret, a leghíresebb francia sorozatgyilkos

Kinyithatnak jövő héttől a mozik, a koncerttermek és a színházak is Angliában

Kinyithatnak jövő héttől a mozik, a koncerttermek és a színházak is Angliában

A címlapról ajánljuk