#füstölés

A sós vízbe pottyant disznótól az ünnepi asztalig: hogyan lett a húsvét főszereplője a sonka?
 

A sós vízbe pottyant disznótól az ünnepi asztalig: hogyan lett a húsvét főszereplője a sonka?

A kínaiak úgy tartják: a sonkát is ők találták fel. Egy dolgot azonban elrontottak: nem volt hozzá ünnepük. Nem mintha a sonkának a nyugati világban bármi köze lenne bármilyen ünnephez, ma mégis ez a húsvéti asztal főszereplője. Miért alakult ez így, és hogyan születtek meg a világ legjobb sonkái? Kis sódartörténet húsvét előtt, főzési jó tanácsokkal.


A zsír az úr, de van valami más is? A hvg.hu nagy füstöltkolbász-tesztje
 

A zsír az úr, de van valami más is? A hvg.hu nagy füstöltkolbász-tesztje

Köményes-fokhagymás-paprikás füstölt illatban úszott a hvg.hu szerkesztősége: ünnepi tesztünknek ezúttal tíz hazai hagyományos füstölt kolbászt vetettünk alá. Munkatársaink gyerekkoruk kedvenc ízét keresték, de egy idő után már annyival is beérték volna, ha a fás füstön és a zsíron kívül más is dominál a termékekben. Mégsem lettünk maradéktalanul elégedettek.

hvg.hu hvg.hu











A szalonna vág haza egy kínai várost
 

A szalonna vág haza egy kínai várost

Kína északkeleti részén az egyik városban január eleje óta komoly mértékben megugrott a légszennyezettség mértéke. A felfelé kúszó mutatók mögött pedig nem más, mint a szalonna otthoni füstölésének felfutása állhat.

hvg.hu hvg.hu