szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az épület több üzletét is kiürítették.

Füstölést tapasztaltak az egyik budapesti bevásárlóközpont lépcsőházában a VI. kerületi Váci úton, a Nyugati térnél. Az egyik üzletet még a fővárosi hivatásos tűzoltók megérkezéséig kiürítették – olvasható a katasztrófavédelem honlapján.

Az egységek megállapították, hogy a lépcsőház legfelső szintjén található helyiségben a szemét égett, amit még az érkezésük előtt oltani kezdtek. A végleges oltást a tűzoltók fejezték be, majd hőkamerával átvizsgálták a helyiséget.

A munkálatok idejére az érintett bolt melletti üzlethelyiségeket is kiürítették, nagyjából kétszáz embernek kellett elhagynia a környéket.

Az üzletközpont vásárlóterét csekély részben érintette a füst, amelyet az épület elszívó berendezéseivel, gépi és természetes szellőzéssel szüntetnek meg.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!