HVG Itthon

Forróság van, de országos klímaprogram nincs

Az idei tavasz a harmadik legmelegebb volt a XX. század eleje óta, ami pedig a nyarat illeti, a június – öt hőségnappal – három héten át a korábbi harmincéves átlag fölött teljesített. De ez sem elegendő egy országos klímaprogram beindításához.

MTI Tech

Tudja, miért van olyan meleg? A tudósoknak lenne néhány ötlete

A globális felmelegedés mellett számos más tényező, köztük az igen gyenge nyugat-keleti magas légköri nagysebességű széláramlás és az Atlanti-óceán vízfelszíni hőmérsékletének jelentős megváltozása is okolható azért, hogy az északi féltekén szélsőségesen meleg és száraz időjárás uralkodik hetek óta – vélik klimatológusok.

hvg.hu Sport

Trópusi meleg várja Szamarában az angolokat és a svédeket

Évtizedek óta nem tapasztalt hőhullám érte el Szamarát, ahol holnap délután rendezik meg az angol-svéd negyeddöntőt. A városban vízhiány is van, a helyi hatóságok azt kérték, hogy a szamaraiak párosával zuhanyozzanak.

hvg.hu Világ

Pakisztán felforrósodott, már április 30-án több mint 50 fok volt

Aki esetleg túl melegnek érzi a mostani, kora nyári időjárást Magyarországon, gondoljon Pakisztánra, ahol márciusban 45 fokot is mértek már, április utolsó napján pedig 50 fok feletti értéket. Szakértők szerint Pakisztán olyan ország, amelyet különösen erősen érint a klímaváltozás, illetve annak negatív hatásai.

1 2 3 4 5

A címlapról ajánljuk