Hulladékból és ürülékből készül a hipsztersör
A pazarlás elleni küzdelem jelképévé is vált a finn Ant Brew
A pazarlás elleni küzdelem jelképévé is vált a finn Ant Brew
Az elmúlt két hónap a kézműves főzdéket is rosszul érintette.
A magyar minőségi sörök rajongóinak a mostani ünnepi hétvége ugyancsak különlegesnek ígérkezik. Kőbányán, az egykori Fővárosi Részvénysörfőzde területén augusztus 19-én és 20-án rendezik meg az első magyar Kraft Sörfesztivált. A helyszín kiválasztása nem véletlen, az ipari parkban négy sörfőzde is üzemel.
Fogalmunk sincs, hogy fogják majd hívni azt a sörseregszemlét, amit idáig Budavári Sörfesztiválként ismertünk, és a múlt hét végén búcsúzott megszokott helyétől. De semmi okunk fesztiválsiratóra. Volt, van és lesz.
Húsvétkor a pálinka fővárosa volt Gyula. Április harmadik hétvégéjén itt tartották a Kisüsti Pálinkafesztivált és a Pálinka, Gyümölcs- és Borpárlat Világkupát. Egy nyírségi főzde gönci magyar kajszija lett Magyarország legjobb kereskedelmi pálinkája.
A cseresznyemagot meg a meggymagot nem szabad szétrágni, a sárgabarack magját ne törjük fel, mert ciános. Egyébként, az alkohol fertőtlenít. Csupa nagymamás sztereotípia. De valami van benne. Pláne, ha nem eszik a gyümölcsöket, hanem főzik, pálinkának.