#gazdasági akcióterv

Sztojcsev Iván Gazdaság

13 ikonikus pillanat az elmúlt 10 évből, amely megmutatja, hogyan működik a NER

Emlékeznek még, amikor Orbán Viktor bejelentette az új gazdasági rendszer kiépítését? Sorban álltak, amikor nyilatkozni kellett a magánnyugdíjpénztárban maradásról? Megvették az utolsó Népszabadságot? Próbálták kitalálni, miért nincs hang a miniszterelnök videóján? Egy hatalmi rendszer kiépítésének tíz évéről teljes könyveket lehet teleírni, mi most néhány emlékezetes pillanatra emlékszünk vissza 2010 és 2020 közöttről.

MTI Gazdaság

Lapértesülés: az Orbán-kormány 800 milliárdos reformcsomaggal készül

A korábban vázoltnál nagyobb, 700-800 milliárd forint összegű reformcsomagot állíthat össze a kormány, amelynek bevételi többletét a tb-hozzájárulás, a dugódíj és a zöldadó adná, míg a kiadáscsökkentés a gyógyszerkasszánál, a nyugdíjkiadásoknál, a tömegközlekedésnél és a munkanélküli ellátásoknál jelentkezne - írja az Index.hu.

hvg.hu/MTI Gazdaság

Orbán: az állam megvédi a nyugdíjakat

A magyar adófizetőkről már sok bőrt lehúztak, ők nem terhelhetők tovább, ezért az extraprofitot bezsebelő ágazatoknak kell most megsegíteniük az országot és az embereket – mondta a parlamentben napirend előtti felszólalásában Orbán Viktor. A miniszterelnök a második gazdasági akcióterv programpontjait ismertette.

MTI Gazdaság

Jó lesz a gazdagoknak, de visszaeshetnek a beruházások

A bejelentett magyarországi adóintézkedések növelik a lakossági adózók - főleg a tehetősebbek - jövedelmének elkölthető hányadát, de a devizaalapú adósságok törlesztési terhei miatt nem biztos, hogy a háztartások ezt a többletet növekedésserkentő fogyasztásra költik, így a jövő évi növekedési várakozások derűlátónak bizonyulhatnak - így vélekednek az új adótervek várható hatásairól londoni felzárkózó piaci elemzők.

MTI Gazdaság

Londoni elemzők: ha nem lesz meredek magyar fellendülés, nagy bajok jöhetnek

Az idei és a jövő évi magyar államháztartási hiánycélok hitelessé váltak a kormány által e héten bejelentett adóintézkedésekkel, ám a tervezett lépések keresleti és növekedési kockázatokat is hordoznak, és ebből később államháztartási bevételi kockázatok eredhetnek - vélekedtek pénteki kommentárjaikban londoni felzárkózó piaci elemzők.

hvg.hu Napi merítés

Török Gábor: forradalom után szabadságharc jöhet

A kormány bejelentette, hogy a bankok után a telekommunikációs cégeket, az energiaszektort és a kereskedelmi láncokat is három évre szóló extraadóval tervezi terhelni, miközben novembertől jövő év végégig leállítják a magánnyugdíj-pénztárakba való utalásokat. De a siker nem garantált - írja Török Gábor politológus.

MTI Gazdaság

A fejlesztések halasztásához vezethet az új adó

A technológiai fejlődés ütemét csökkentené a távközlési cégekre kiróni tervezett válságadó, a nemzetközi példák pedig azt mutatják, hogy az Európai Unió nem támogatja a távközlés különadóját - közölte az IFUA Horváth and Partners tanácsadó cég Orbán Viktor miniszterelnök válságadókat bejelentő szerdai beszédét követően.

MTI Gazdaság

Az Orbán-beszéd nyomán javult az államadósi kockázat megítélése

Londoni felzárkózó piaci elemzők szerint kedvező, hogy a magyar kormányfő szerdai költségvetési programismertetőjében elkötelezte magát az idei és a jövő évi államháztartási hiánycél teljesítése mellett, de a piac jobban örülne a kiadási oldali reformoknak. A magyar államadósi törlesztéskockázat piaci megítélése ugyanakkor meredeken javult a szerdai londoni kereskedésben.

hvg.hu Gazdaság

Matolcsy: már az idén 221 milliárd forintot szed be az állam

Idén összesen 221 milliárd forintot spórol meg az állam a három "pótadóval" és a magánnyugdíj-pénztári befizetések állami nyugdíjkasszába irányításával. Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter a kormányfő szerdai beszéde után azt mondta: ez az összeg szükséges ahhoz, hogy az örökölt gazdasági folyamatokból következő államháztartási deficitet visszakorrigálják 3,8 százalékra.

hvg.hu Gazdaság

Orbán bejelentette a válságadókat

Orbán Viktor miniszterelnök a Széll Kálmán Alapítvány „Hogyan tovább, Magyarország?" című rendezvényén mondott beszédet, több gazdasági intézkedést is bejelentve.

MTI / hvg.hu Gazdaság

Megkezdődött a gazdasági akciópontok vitája a parlamentben

Megkezdődött a kormány 29 pontos akciótervével összefüggő pénzügyi és gazdasági törvénycsomag vitája a parlamentben. Szintén napirenden van a kapcsolódó közbeszerzési törvénymódosítás is. Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter expozéjában hangsúlyozta, hogy az akcióprogram alkalmas a konzervatív gazdaságpolitikai fordulatra, amelyre most szükség van.

1 2 3
És akkor az adó-visszatérítés lett az új zsák krumpli

És akkor az adó-visszatérítés lett az új zsák krumpli

Foci-Eb: Máris hosszú sorokban várakoznak a drukkerek a karszalag átvételére

Foci-Eb: Máris hosszú sorokban várakoznak a drukkerek a karszalag átvételére

Veszélyes a tömeges meccsnézés a horvát belügyminiszter szerint

Veszélyes a tömeges meccsnézés a horvát belügyminiszter szerint

Lezuhant egy angol szurkoló a lelátóról, kórházba kellett szállítani

Lezuhant egy angol szurkoló a lelátóról, kórházba kellett szállítani

Tamás Ervin: Előválasztás – ősszel a tavaszt

Tamás Ervin: Előválasztás – ősszel a tavaszt

Finnország nyert, de kit érdekel, amikor Eriksen túlélte

Finnország nyert, de kit érdekel, amikor Eriksen túlélte

Dögunalom helyett kellemes feszültség – Wales-Svájc: 1-1

Dögunalom helyett kellemes feszültség – Wales-Svájc: 1-1

Lisztkukacot használ a kenyerekhez egy német pék

Lisztkukacot használ a kenyerekhez egy német pék

A címlapról ajánljuk
Még több hír a VOLKSWAGEN támogatásával