#gyárlátogatás


Szadáról kapja izmai építőelemeit a fitneszvilág java – a BioTechUSA gyárában jártunk
 

Szadáról kapja izmai építőelemeit a fitneszvilág java – a BioTechUSA gyárában jártunk

Gyógyszeripari technológiát is alkalmaz a fitneszvilágban és hobbisportolók körében népszerű étrend-kiegészítők és speciális élelmiszerek európai éllovasa, ami, bár a neve amerikai gyökerekre utal, történetesen egy magyar családi cég. A BioTechUSA első alkalommal tárta ki ki üzemének kapuját a nyilvánosság előtt: v-blenderek, portöltők, kapszulázók, állagok és ízek: pillantson be velünk a fehérjeporok, proteinshake-ek, vitaminok és speciális élelmiszerek szadai boszorkánykonyhájába!


Minden 67. másodpercben elkészül egy új autó
 

Minden 67. másodpercben elkészül egy új autó

Magyarország útjain is szép számmal lehet látni a Ford 2019-ben bemutatott lágyhibrid szubkompakt crossover SUV-ját. Azt azonban már alighanem a hazai Puma-tulajdonosok közül is csak kevesen tudják, hogy autóikat a szomszédunkban, egészen pontosan a román Craiovában szerelik össze, egy nem mindennapi történettel rendelkező gyárban.

Ford KKE Kft. Ford KKE Kft.



Sörgyári praktikák: az olcsóbb sörök plusz enzimekkel készülnek
 

Sörgyári praktikák: az olcsóbb sörök plusz enzimekkel készülnek

A magyar sörgyárakban is ipari enzimeket használnak a főzéshez, amit azonban a szakma nem tart aggályosnak, sőt, a fogyasztói igényekkel magyarázzák. Nagyobb baj, hogy a magyar sörökön általában nincs feltüntetve a szárazanyagtartalom, amiből következtetni lehetne a sör minőségére. Sokszor a prémium sörnek hitt sörökről is kiderül, hogy például kukoricadara az alapanyaga, az importsörökről pedig, hogy nálunk más recept alapján készül, mert úgy olcsóbb. Bár a gyártók szerint a kukoricasör nem ördőgtől való, tény: a minőségről idehaza a fogyasztó csak az ár alapján tud tájékozódni.

Varga Szabolcs Varga Szabolcs

Az egykori lemezlovas ma már a kézműves fagyit keveri
 

Az egykori lemezlovas ma már a kézműves fagyit keveri

Meglátogattuk a Levendula fagyizókat ellátó műhelyt, hogy megtudjuk, hogyan készülnek az extrém ízű kézműves különlegességek, és hogy végigkísérjük a fagyi útját az üzletekig. Legnagyobb meglepetésünkre még egy adóhatósági ellenőrzésnek is szemtanúi lehettünk.

Varga Szabolcs Varga Szabolcs