hvg.hu Vállalkozás

Nem számít a népakarat, ha Paks II.-ről van szó?

Megijedtek a helyiek, úgy tűnt, hogy nem lépett vissza a vállalkozó, aki Madocsán kavicsbányát akart építeni a Paks II .beruházás szomszédságában, mivel újabb hatástanulmányt postáztak az önkormányzatnak, így az engedélyeztetési eljárás még nem zárult le. Közben reagált a cég: adminisztratív okai vannak az újabb dokumentum elkészítésének. Bánya viszont nem lesz Madocsán.

MTI Gazdaság

Bárhogy is lesz, mindenkinek fájni fog a Brexit

A brit kormány bizalmasnak szánt, de sok részletében kiszivárgott, a parlamenti képviselőknek szerda este végül hivatalosan is bemutatott hatástanulmánya szerint az Egyesült Királyság mindegyik országrészének gazdasága rosszul jár a brit EU-tagság megszűnésével, bármilyen eredménnyel végződnek is a Brexit utáni kapcsolatrendszerről a Brüsszellel folyó tárgyalások.

hvg.hu Itthon

Megsaccolták, mennyit vinne és mennyit hozna a budapesti paralimpia

Rengeteg akadálymentes járműre lenne szükség a tömegközlekedésben, ha Budapest olimpiát rendezhetne 2024-ben. A paralimpia miatt jónéhány akadálymentes épület is kellene, és például már az olimpiai falu tervezésénél gondolni kell a kerekesszékesekre, illetve a vakokra – derül ki a Pricewaterhouse Coopers majdnem ezernégyszáz oldalas hatástanulmányából, amelyből a pénteki Népszabadság idéz.

hvg.hu Itthon

Időzített bombák lehetnek a budapesti olimpia hatástanulmányában

Csak a fővárosi közösségi közlekedés fejlesztésére 600-700 milliárdot kellene fordítani, ha Budapest valóban olimpiát szeretne rendezni 2024-ben. De ez csak az egyik bizonytalan pont: már a Dagály uszoda felhúzása is rizikós vállalkozás, gondot okozhat az építőipar teljesítőképessége, vagy éppen az árfolyamváltozás és az se biztos, hogy a közvélemény többsége kiáll a tervek mellett - derül ki a budapesti olimpia hatástanulmányából, amelyet a Népszabadság szerzett meg.

hvg.hu Vállalat + Vezető

Vasárnapi boltzár: az Átlátszó megszólaltatta a "nemlétező" hatástanulmány készítőjét

A 2011-ben készített tanulmány 800 fős mintán mérte fel, mit szólna a lakosság, ha vasárnap nem nyitnának ki az üzletek. A válaszadók kétharmada már akkor is ellenezte az intézkedést. Emellett a tanulmány a péntek-szombati növekvő autóforgalomra és a drága fogyasztási cikkek forgalmának csökkenésére figyelmeztetett.

hvg.hu Gazdaság

Megdöbbent az NGM: egyrészt nincs hatástanulmány, másrészt nem is érvényes

A Nemzetgazdasági Minisztérium számára ismeretlen az a hatástanulmány, amelyet a hírek szerint ők készíttettek a vasárnapi zárva tartásról 2011-ben. A tárca szerint a tanulmány súlyos megállapításai – 50 milliárdos kiesés a költségvetésnek, több mint 10 ezer megszűnő állás – legfeljebb a gazdasági válság után lehettek érvényesek.

MTI Autó

Fizetős M0-s: "nem a budapesti agglomeráció megadóztatása a cél"

A kormányszóvivő szerint a kiindulópont a megyei matricák bevezetése, a kormány célja a közlekedők helyzetének javítása. A hét végén a fuvarozókkal, hétfőn az önkormányzatokkal egyeztetnek, a kormány pedig szerdai ülésén foglalkozik a témával. Az elkészült hatástanulmányokat elérhetővé teszik. .

MTI Gazdaság

Újabb rezsicsökkentés a küszöbön

Orbán Viktor korábban többször hangoztatta, a kormány célja, hogy négy-öt éven belül Magyarországon legyen a legalacsonyabb az energiaár az üzemi fogyasztóknak is. Már nyáron elkészülnek a szükséges hatástanulmányok.

MTI/hvg.hu Gazdaság

Seszták szerint mégis van hatástanulmány Paks 2-ről

Bár a Fővárosi Törvényszék elutasította el az erőmű építésére vonatkozó adatnyilvánossági keresetet, mert kiderült, hogy a kért információk nem is léteznek, Seszták Miklós fejlesztési miniszter szerint igenis létezik hatástanulmány Paks 2-ről és mindent közzétettek, ami "nem sérti a közérdeket".

MTI Itthon

Hatástanulmány készült a vörösiszap-katasztrófából

Elkészült a 2010. október 4-én Devecsert, Kolontárt és Somlóvásárhelyet sújtó vörösiszap-katasztrófa komplex társadalmi hatástanulmánya. A devecseri önkormányzat megbízásából a Monitor Társadalomkutató Intézet és Módszertani Központ által készített 172 oldalas zárótanulmányt a kutatás két vezetője hétfőn mutatta be a Veszprém megyei településen.

Kapcsándi Dóra Itthon

Újabb pofon a zöldeknek: a civil kontrollt is kigolyózzák

A nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházások esetében, ha elfogadják a belügyminiszter törvénymódosító javaslatát, 30 nap alatt ki kellene adni a környezetvédelmi hatásvizsgálatokat és a szükséges engedélyeket. A civil környezetvédők szerint az illetékes hivatalban egy hónap alatt két osztály között nem megy át egy ügyirat. A Fidesz szerint 30 nap elég az engedélyeztetés lebonyolítására, míg az LMP szerint a kormány ezzel a multikat gazdagítaná.

MTI Karrier

HÖOK: hiányoznak a hatástanulmányok

Amennyiben a magyar gazdaság nehéz helyzete indokolttá teszi a felsőoktatás átalakítását is, a HÖOK azt a felsőoktatás minőségét, hatékonyságát és nemzetközi versenyképességét javító változtatásokkal tudja elképzelni.

Megszavazták: a legsúlyosabb bűncselekményeknél nem lehet feltételesen szabadságra bocsátani az elítélteket

Megszavazták: a legsúlyosabb bűncselekményeknél nem lehet feltételesen szabadságra bocsátani az elítélteket

Szeretettel Pozsonyból: Koronavírus-járvány – fogy a türelem, lazul a fegyelem

Szeretettel Pozsonyból: Koronavírus-járvány – fogy a türelem, lazul a fegyelem

A legmagasabb koronavírus-készültséget vezették be Manchesterben és környékén

A legmagasabb koronavírus-készültséget vezették be Manchesterben és környékén

Sorra kerülnek elő a lezárt koporsók Egyiptomban, most megint találtak párat

Sorra kerülnek elő a lezárt koporsók Egyiptomban, most megint találtak párat

15 uniós országnak elege van az 5G-s konteókból, közös cselekvésre hívnak

15 uniós országnak elege van az 5G-s konteókból, közös cselekvésre hívnak

A Fradi és a Fidesz is jól járt Kubatov fociultrákkal kötött alkujával

A Fradi és a Fidesz is jól járt Kubatov fociultrákkal kötött alkujával

Több száz dolgozóját elbocsátja a Finnair

Több száz dolgozóját elbocsátja a Finnair

Zalaegerszegen tesztelték a közel 2000 lóerős horvát hiperautót

Zalaegerszegen tesztelték a közel 2000 lóerős horvát hiperautót

A címlapról ajánljuk