MTI Vállalkozás

Emberi mulasztás okozhatta a tüzet a fűzfői ipari parkban

Hatósági eljárás és belső ellenőrzés is indult a pénteki tűzeset ügyében, de egyelőre úgy tűnik, emberi hiba okozta a bajt. A helyszínről egy dolgozót kivizsgálásra kórházba szállítottak, az anyagi kár nem jelentős, és környezeti károsodás sem történt.

hvg.hu Vállalkozás

Tippelje meg, hány ipari park van ma Magyarországon!

A kormány szerdán közzétette a honlapján a magyarországi ipari parkok listáját. Tippeljen, mennyi lehet az országban? Pár tucat? Néhány száz? Több mint ezer? (A cikk végén lévő linkre kattintva megtalálja a választ.)

hvg.hu Gazdaság

Minden harmadik település hátrányos helyzetű, ezt kompenzálná a kormány

Több mint ezer településen működik szabad vállalkozási zóna az országban, egy decemberi kormánydöntés 122 új zónával bővítette az adókedvezményt jelentő telephelyek számát. A kormány a zónák kialakításával a hátrányos helyzetű településeket kívánja helyzetbe hozni, hogy vállalkozásokat csábíthassanak oda, például adókedvezményekkel.

MTI Gazdaság

Elhordták a mérget a berhidai ipari parkból

Befejezték a berhidai ipari park kármentesítését. Több mint hatmilliárd forintba került a munka, körülbelül 60 ezer tonna szennyezett földet szállítottak el a helyszínről, és talajvíztisztító-rendszert is kialakítottak.

Szabó M. István Gazdaság

Ingatlanpanama vagy realitás?

Melyik cégnek ne volna bombaüzlet, ha a bővítéshez megvásárolt ipartelepi földért nemcsak hogy keveset kell fizetnie, de arra építenie is csak 2020-ra kötelező, sőt, ha addigra se megy, akkor garantáltan visszavásárolják tőle az ingatlant? Ebesen a polgármester szerint ez így teljesen normális.

hvg.hu Vállalkozás

Milliárdos céget alapított Esztergomban a thai bögreleves gyártója

Nyilvános cégadatok szerint a napokban milliárdos nagyságrendű alaptőkével, esztergomi ipari parki székhellyel bejegyeztek egy thai tulajdonban lévő kft.-t, amely a világhírű Mama instant thai tészta gyártójának többségi tulajdonában van. A tésztamulti cégéről azonban az önkormányzatnál nem tudnak, a kézbesítési megbízott ügyvédi iroda pedig "nem tud információt adni".

hvg.hu Gazdaság

Kína 1100 milliárdért épít ipari parkot – de nem nálunk

Óriási ipari parkot épít Fehéroroszországban Kína. Az idetelepülő cégek ingyen exportálhatnak Oroszországba és Kazahsztánba, az Európai Uniót pedig mindössze 270 kilométeres szállítás után érhetik el. Bulgáriával is folytattak tárgyalásokat a kínaiak egy kisebb ipari park létrehozásáról, ám ott az egyeztetések elakadtak.

MTI Vállalkozás

Gumiabroncsok miatt késik az oroszlányi ipari park fejlesztése

Illegálisan lerakott gumiabroncsok akadályozzák az oroszlányi ipari park fejlesztését. Az elszállítás 30 milliós költségét átvállalná az önkormányzat, majd ráterhelné földtulajdonosokra, akik szerint a város így akarja kikényszeríteni földjeik eladását - írta szerdai számában a 24 Óra.

hvg.hu Ingatlan

Bővül a Székesfehérvár környéki ipari park gyűrű

Új multifunkcionális Vállalkozói Csarnokot adtak át a napokban a pákozdi M7 Ipari Parkban. A létesítmény közel 2000 négyzetméter alapterületű, az ország egyik leggyorsabban fejlődő régiójában támogatja a kis- és középvállalkozásokat.

1 2 3 4

A címlapról ajánljuk