MTI Itthon

Havazás: a belügy hétfő estére elkészíti jelentését

Orbán Viktor miniszterelnök felkérésére a Belügyminisztérium hétfő estére elkészíti a rendkívüli időjárás miatt kialakult katasztrófahelyzet tapasztalatairól szóló jelentését, s ezt a következő kormányülésen a kormány tudomására is hozzák - mondta Pintér Sándor belügyminiszter vasárnap délután egy budapesti sajtótájékoztatón.

Máriás Leonárd - Nagy Gergő Gazdaság

Nyugdíjadó? Mindenki jól járhatna vele!

Zsigeri válaszokat eredményezett az OECD legutóbbi jelentése, melyben a nyugdíjadó bevezetését javasolta Magyarországnak a nemzetközi szervezet. A Fidesz élből elutasította az ötletet, pedig a nyugdíjak bruttósításával a nyugdíjasok és a munkavállalók is jól járhatnának. A felvetés politikailag azonban olyan érzékeny területet érint, és aki előhozakodik vele, olyan könnyen támadható, hogy tényleges végiggondolására senki sem mert vállalkozni.

MTI Itthon

Riasztó trend Magyarországon - Moldova mögé kerültünk a listán

2012-ben 16 helyet rontott Magyarország az országokat sajtószabadságfok alapján rangsoroló nemzetközi ranglistán. A lecsúszás a szerkesztőségi öncenzúra, a közmédia kormányzati ellenőrzése és a Klubrádió-fiaskó miatt következett be - közölte a Riporterek Határok Nélkül. Japán 31 helyet rontott, de még így is messze előttünk van.

MTI Gazdaság

ILO: nem mozdulnak a bérek a fejlett ipari országokban

A Munkaügyi Szervezet jelentése szerint egy feldolgozóipari munkás a Fülöp-szigeteken óránként átlagosan 1,40 dollárért dolgozott tavaly, ugyanezért a munkáért az Egyesült Államokban 23,30 dollárt, Dániában 35 dollárt fizettek óránként.

MTI Itthon

Nem tagadja a minisztérium a drogjelentés kozmetikázását

Az Emmi közleménye nem ejt szót arról, hogy a jelentésből, ahogy azt a TASZ állította, a drogpolitikára nézve kedvezőtlen részek kerültek ki. A minisztérium ellenben azt állítja: tényeken és tudományos alapokon nyugszik a Nemzeti Drog Fókuszpont kedden közzétett jelentése.

hvg.hu Itthon

TASZ: kozmetikázta a kormány a drogjelentést

A Nemzeti Drog Fókuszpont eddig hiteles forrásnak számító jelentéséből egyebek mellett kimaradtak a drogprevenció hiányosságai és a hepatitis C-fertőzöttségre vonatkozó adatok - írta a TASZ. A társaság szerint az ötvenes évek gyakorlatát idézi, ahogyan meghamisítják a tudományos adatokat a politikai célok érdekében.

MTI Itthon

A kormány elfogadta a zsebszerződésekről szóló jelentést

A kormány szerdai ülésén elfogadta a zsebszerződések elleni küzdelem fejleményeiről, illetve az idén március végén létrehozott tárcaközi bizottság eddigi munkájáról és eredményeiről szóló jelentést - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) csütörtökön. A jelentés kiemelte, hogy a zsebszerződés fogalmi körébe tartozó jogi aktusok a hatályos magyar jog szerint semmisek.

MTI Gazdaság

Matolcsy lelkes jelentést írt hétvégére

A világgazdasági válság 2009-es mélypontja után a kormány intézkedéseinek következtében javult a kis- és középvállalkozások helyzete: 2010-ben már emelkedett a gazdálkodó szervezetek száma, és a tőlük származó adóbevétel 2010-ről 2011-re 8 százalékkal nőtt - olvasható abban a kkv-szektor helyzetéről szóló jelentésben, amely péntek este került fel a Parlament honlapjára, és amelyet Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter jegyez.

hvg.hu Gazdaság

Lesújtó képet fest Magyarországról a Transparency

Bár tapasztalható némi fejlődés a 105 legnagyobb multinacionális vállalat korrupcióellenes programjukról történő beszámolása tekintetében, a cégek még sokkal többet tehetnének működésük átláthatósága érdekében - állapítja meg a Transparency International legfrissebb jelentése. A multik Magyarországon tevékenykedő leánycégei, a többi közép-európai országhoz hasonlóan, csapnivalóan teljesítenek ebben a tekintetben.

hvg.hu Karrier

219 ezer forint az átlagfizetés a KSH szerint

A teljes munkaidőben alkalmazásban állók átlagos bruttó keresete 219 400 forint, ezen belül a vállalkozásoknál dolgozóké 230 500 forint, a költségvetési szervezeteknél alkalmazásban állóké 195 600 forint volt – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

hvg.hu Itthon

Újabb módosításokat vár Orbántól a Velencei Bizottság

A médiatörvény után az ügyészségről, a választásokról, az alkotmánybíróságról és a nemzetiségekről is számos kritikus megjegyzést tett szakvéleményében a Velencei Bizottság – derült ki a szerkesztőségünk birtokába jutott jelentéstervezetekből. A testület állásfoglalásait várhatóan az Európai Bizottság is figyelembe veszi majd Magyarországgal szemben.

hvg.hu Itthon

Az LMP is kikéri a Schmitt-jelentést

A törvény szerint közérdekű jelentésnek minősül a Semmelweis Egyetem tényfeltáró bizottságának jelentése Schmitt Pál kisdoktori dolgozatáról, ezért az LMP kikéri azt az intézmény rektorától, illetve a nemzetierőforrás-minisztertől. Mindenkinek joga van tudni, hogy mi alapján jutott a bizottság a közvélemény számára meghökkentő végkövetkeztetésre – olvasható az ellenzéki párt szerdai közleményében. A jelentést a hvg.hu is kikéri.

techline.hu Tech

Malware - 75 millió változat

Megérkezett a McAfee jelentése a 2011-es évről – az adatokat elnézve örülhetünk is, és szomorkodhatunk is egyszerre.

1
4 5 6 7 8
12
Válaszolt Demeter Szilárd a Mazsihisznek

Válaszolt Demeter Szilárd a Mazsihisznek

Megmutatták az új elektromos Skoda hangját

Megmutatták az új elektromos Skoda hangját

Az ügyészség M. Richárd letartóztatását kéri

Az ügyészség M. Richárd letartóztatását kéri

Deutsch Tamásnak egy néppárti képviselő magyarázta el, mi a különbség a Gestapo és az EU között

Deutsch Tamásnak egy néppárti képviselő magyarázta el, mi a különbség a Gestapo és az EU között

Tíz magyar sportoló bukott le doppinggal idén

Tíz magyar sportoló bukott le doppinggal idén

Az I., a X. és a XIII. kerületi bölcsődékben és óvodákban is találtak fertőzötteket

Az I., a X. és a XIII. kerületi bölcsődékben és óvodákban is találtak fertőzötteket

Megint a volt Origo-tulajdonos cége nyerte az MNB kommunikációs tenderét

Megint a volt Origo-tulajdonos cége nyerte az MNB kommunikációs tenderét

Kirúgták, majd szentként kezdték tisztelni - 50 éve halt meg Charles de Gaulle

Kirúgták, majd szentként kezdték tisztelni - 50 éve halt meg Charles de Gaulle

A címlapról ajánljuk
Még több hír a METRO támogatásával