szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A nemzetközi szervezet szerint a közmédia elfogult volt. A kormányzat szerint az EBESZ túllépte a hatáskörét.

Demokratikus volt az április magyar választás, de nem voltak egyenlőek a feltételek a pártok közötti versenyben - derül ki az EBESZ-nek a választásokról készült részletes jelentéséből. Az RTL Klub Híradója szerint az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet több problémát is feltárt a választást megelőző kormányzati kampánnyal kapcsolatban. Aggályosnak találták,

  • hogy a kormányzati és a fideszes kampány összemosódott,
  • hogy a közmédia elfogult volt, egyoldalúan tájékoztatta az embereket a pártok programjairól, így a választók nem biztos, hogy megalapozott döntést tudtak hozni,
  • és hogy a kettős állampolgárok és a külföldön élő, de magyar lakcímmel rendelkező szavazók nem egyenlő feltételek mellett adhatták le voksaikat.

A szervezet több ajánlást is megfogalmazott, többek között azt, hogy a magyar kormányzatnak törekednie kellene a közmédia függetlenítésére, azonos lehetőséget kellene adnia minden külföldön élő szavazónak, illetve nem kellene korlátoznia a civilek jogait.

A kormányzat érdemben nem reagált a megfogalmazott kritikákra, csak annyit közöltek, hogy az EBESZ túllépte a hatáskörét, és láthatóan nyomást akar gyakorolni Magyarországra.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szól a YouTube a kommentelőnek, aki épp beszólna

Szól a YouTube a kommentelőnek, aki épp beszólna

Meghalt Kozák László, Kis Grófo édesapja

Meghalt Kozák László, Kis Grófo édesapja

Vörös csík jelent meg az égen Tokaj környékén – videó

Vörös csík jelent meg az égen Tokaj környékén – videó