hvg.hu Itthon

Nem véletlen, hogy annyi a rozzant kuka

Budapest-szerte egyre több a lecsukhatatlan fedelű, sérült utcai szemeteskuka a főváros belső kerületeiben. Egy blog szerkesztői rákérdeztek, miért.

hvg.hu Sport

Janics Natasának nem volt ideje átvenni a kukából kihalászott díját

Az olimpiai bajnok kajakos 2008-as üvegtrófeáját egy hajléktalan vitte be Szegeden az egyik régiségkereskedésbe. Azóta is ott van. Janics Natasa a Délmagyarországnak azt mondta: az üvegdíszt nem ő dobta ki, és nem tudja, hogyan kerülhetett a szemétbe. A sportoló csütörtökön a városban volt, de nem volt ideje bemenni az üzletbe, pedig a díjat ingyen visszakaphatná.

hvg.hu Világ

Kukába hajítottak egy korruptnak nevezett hivatalnokot Ukrajnában

Újabb embert büntettek meg feldühödött tüntetők Ukrajnában úgy, hogy kukába dobták. Most az ország nyugati részén található Rovno egyik volt helyettes városi vezetője végezte a szemétben, mert állítólag köze volt környékbeli illegális fakivágásokhoz. A nagydarab, pocakos politikus fejjel lefele dobták kukába, és a tömeg utána megrugdosta a konténert.

hvg.hu Itthon

Mindenkit kioktat a KKM Szijjártó zakóügyében

A Külgazdasági és Külügyminisztérium korábban is kereste a szavakat, amikor Szijjártó Péter kidobott luxuszakójára reagált. Azzal szembesülve azonban, hogy a hírt felkapta a média, a tárca sajtófőnöke egy kissé elragadtatta magát: "jellemhibát" emlegetve komolyabb szakmai magaslatot javasolt az újságíróknak.

hvg.hu Itthon

A kukában kötött ki Szijjártó luxuszakója?

Szijjártó Péter hímzésű Silka zakót találtak egy kukában, és már túl is adtak a több százezer forintos darabon. A kérdés: hogy került az exkluzív ruhadarab egyszerűen a kukába Szijjártóéknál. A KKM adott egy magyarázatot, de az nem tűnik teljesen helytállónak. Aztán megtoldotta még egy reakcióval, ami az ügy iránt érdeklődő újságírókat teszi helyre, "jellemhibát" emlegetve.

MTI Gazdaság

Elhalasztotta a kormány a kétkukás szabály bevezetését

A kormány rendeletében jövő január 1-jére halasztotta a szemétszállítóknak azt a kötelezettségét, hogy két űrméretű kukát ajánljanak fel az ügyfeleknek. Eredetileg a jogszabály július 1-jétől lett volna hatályos, hétfőn azonban az új rendelet jelent meg a Magyar Közlönyben.

1 2 3

A címlapról ajánljuk