Csökkenti a kávé a prosztatarák kockázatát
A kávé csökkenti a prosztatarák miatt bekövetkező halálozás kockázatát - állapították meg amerikai kutatók közel 50 ezer férfi bevonásával készült tanulmányukban.
A kávé csökkenti a prosztatarák miatt bekövetkező halálozás kockázatát - állapították meg amerikai kutatók közel 50 ezer férfi bevonásával készült tanulmányukban.
A naponta elfogyasztott nagyobb mennyiségű kávé csökkenti egy bizonyos típusú emlőrák kialakulásának kockázatát – állítják a Karolinska Intézet kutatói.
Akármikor és akárhova utazunk Itáliába, hogy magunkba szívjunk egy keveset a dolce vitából, nem lehet kétségünk afelől, hogy csodálatos ételekkel fogunk találkozni. Olaszország legkisebb szegletében is találhatunk valamilyen helyi specialitást, amiért érdemes útra kelni. Nincs ez másképp Friuli-Venezia-Giulia tartományban sem, ahol a szentháromság a caffé, a gubana és a San Daniele sonka.
Sokak számára a reggel elképzelhetetlen kávé nélkül. Immádjuk a koffeint, a világszerte több mint 63 növényfajta levelében, magjában és gyümölcsében természetesen előforduló alkaloidot. Milyen kockázatokkal jár azonban a reggeli és az ebéd utáni eszpresszó élvezete? És mi az, amit rosszul tudunk? Összegyűjtöttük.
Ismét borsózzák a kávét Kubában: pörkölt borsóval keverik a kávébabot.
Lassan egy éve, hogy nálunk járt a Nespresso Citiz & Milk kapszulás gépe, aminek sikere után a forgalmazótól megkaptuk a legújabb ikont, így ismét próbát tettünk a kávéfőzés legújabb divatjával.
A kávét soha nem, vagy csak ritkán fogyasztó nőknek mérhetően nagyobb az esélye arra, hogy szélütést kapjanak, mint azoknak, akik akár négy-öt csészével is megisznak az illatos italból. Svéd kutatók kávézásra biztató tanulmányát a kérdés speciális folyóirata, a Stroke közölte.
A légszennyezés több szívrohamot okoz, mint a kokainhasználat, vele azonos a kockázati hányada az alkohol, a kávé és a fizikai megerőltetés által kiváltott infarktusnak - állítják csütörtökön közzétett tanulmányukban belga kutatók.
Különlegesen jól habosítható tejjel állt elő egy kávéautomatákat üzemeltető osztrák cég. Ugyancsak megdobogtatva a baristák szívét a minapi bécsi bemutatón.
A nyerskávé drágulása miatt ismét emeli a kávé kiskereskedelmi árát a Tchibo: Németország legnagyobb kávéforgalmazója február 28-tól 10 százalékkal, azaz 50 centtel emeli egy szokványos fél kilós kávé árát, miután tavaly decemberben egyszer már végrehajtott egy 50 százalékos emelést.
A Nemzetközi Kávészervezet (ICO) legutóbbi jelentése szerint a kávé összetett indikátorára elérte a fontonkénti 197,35 dollárcentes szintet, ami 2004 szeptembere óta a legmagasabb érték. Azaz a kávé máris igen drága, s ha nem változik a trend, az egekbe kúszó ár miatt hamarosan megízlelhetjük a valódi feketelevest.
Testes vörös, könnyű fehér vagy netán egy különleges rosé? Keveseknek jutna eszébe, hogy ilyesmin töprengjen, ha nem bort, hanem kávét választ.
A Nemzetközi Kávészervezet (ICO) szerdán emelte a 2010/2011-es idényre vonatkozó termés-előrejelzését. A szervezet most 134,6 millió zsák (egy zsák=60 kg) kávétermést vár az korábbi becslésben szereplő 133,0 millióval szemben.
A pilóta kiömlött kávéja idézett elő véletlenül gépeltérítési riasztást a United Airlines hétfő esti, Chicagóból Frankfurtba tartó járatáról, amely így Kanadában szállt le.
Az ünnepre pezsgővel koccintunk, a közös étkezéseket pedig rendszerint egy jó kávéval zárjuk. Nincs ebben semmi különös, s valószínűleg nem is jut eszünkbe, hogy bármiféle harmóniát keressünk a kávé és a pezsgő között.
Magyarországon is egyre nagyobb kultúrája van a kávéfogasztásnak: ma már különböző kekszek is járnak a fekete mellé. A Ritakonyhája.hu oldal egy kókuszos keksz elkészítését mutatja be.
A kávé legális drog. Mérsékelt fogyasztása azonban – 300 mg/nap, ez három csészényi italnak felel meg – része lehet az egészséges, kiegyensúlyozott életmódnak, ha kávéivást semmilyen egyéb, orvosi indok nem korlátozza.
Nehezen megkülönböztethető, hogy mi számít ételnek, és mi az, ami már drog. Természetes dolgok is lehetnek drogok – idézi a New York Post Gary Wenket, az Ohio-i Egyetem Orvosi Karának professzorát, akinek új könyve a Your Brain On Food (Ételek hatása az agyra) címet viseli.
A kávé szerelmesei pontosan tudják, milyen óriási különbségek lehetnek kávé és kávé között. Még a kevéssé finnyásak is tisztában vannak azzal, hogy a csészéjükben lévő kávé minősége a kávészemek alapos megválogatásánál kezdődik. Évszázadok óta két fő kávéfajtából, az arabicából és a robustából készülnek a kávék világszerte.
A kávé és a tea fogyasztása csökkentheti egy rosszindulatú agydaganat előfordulásának valószínűségét, állítják amerikai kutatók.