szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Ismét borsózzák a kávét Kubában: pörkölt borsóval keverik a kávébabot.

A mesterkedés nem titkolt, a Kubai Kommunista Párt lapja, a Granma adta hírül, így a kubai fogyasztóvédelemnek egy szava sem lehet. A borsós kávé kicsit keserűbb, mint a tisztán kávécserje terméséből készült ital, és persze "gyengébb": kevesebb koffein van benne. Kubában egészen 2005-ig a borsós kávé volt a megszokott, és amikor megjelent a boltokban a "tiszta", akadtak jó páran, akiknek kevésbé ízlett. Ők most örülhetnek. A szigetország exportál is kávét, de azt nem vegyíti borsóval.

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!