#líbiai felkelés

MTI Világ

Kadhafi utolsó bástyája a felkelők kezére került

Az új líbiai hatóságok fegyveres erői "teljesen felszabadították" Bani-Válid megerősített sivatagi várost, amely a Moammer Kadhafi volt líbiai vezetőhöz hű erők egyik utolsó bástyája volt - jelentette be hétfő délután egy katonai parancsnok a helyszínen.

MTI Világ

Mégis szabadlábon Kadhafi fia

A líbiai felkelők egyik katonai parancsnoka cáfolta csütörtökön, hogy elfogták a bukott líbiai diktátor, Moammer Kadhafi egyik fiát, Motasszimot. A Kadhafi-fiú elfogását a líbiai hatalmat gyakorló Átmeneti Nemzeti Tanács (ÁNT) egyik magas rangú tisztségviselője jelentette be az előző nap.

MTI Világ

Líbiában Kadhafi újabb fiát foghatták el

Szirtben elfogták a bukott líbiai diktátor, Moammer el-Kadhafi egyik fiát, Motasszimot - jelentette be szerda este az arab országban a hatalmat gyakorló Átmeneti Nemzeti Tanács (ÁNT).

MTI Világ

Elfoglalták Kadhafi szülőhelyét

Az új líbiai hatalom fegyveresei elfoglalták hétfőn Szirt kikötőváros peremén azt a negyedet, ahol Moammer Kadhafi született 1942-ben, egy sátorban - közölték katonai források és szemtanúk.

MTI Gazdaság

Líbia egy év múlva már termelheti az olajat

Líbiában a vártnál gyorsabban áll helyre az olajtermelés – közölte az ország átmenti kormánya hétfőn, amely azonban úgy véli, hogy 12-18 hónap múlva éri el a termelés a Moamer Kadhafi ellen februárban kezdődött felkelés előtti szintet.

MTI Világ

Nem eszik a líbiai exkormányfő

Éhségsztrájkot kezdett csütörtökön tunéziai börtönében Bagdadi Mahmúdi volt líbiai kormányfő, mert a felmentő bírósági ítélet ellenére továbbra is fogságban tartják - közölte az ügyvédje.

MTI Világ

A kanadai titkosszolgálat is érintett lehet a líbiai kínzásokban

Egy líbiai-kanadai állampolgár állítása szerint a kanadai titkosszolgálat (CSIS) részt vett az ő kihallgatásában abban az időszakban, amikor terrorizmus vádjával nyolc évig raboskodott Moammer el-Kadhafi kormányának líbiai börtönében - közölte a Human Rights Watch (HRW) emberi jogi szervezet.

MTI Világ

A tuaregek bújtathatják Kadhafit

Szaharai nomád törzsek, tuaregek segítik Moammer Kadhafi megbuktatott líbiai vezetőt a bujkálásban - közölte szerdán az új líbiai vezetés, az Átmeneti Nemzeti Tanács.

MTI Világ

Csúszik az új líbiai kormány megalakítása

A líbiai Átmeneti Nemzeti Tanács úgy döntött, addig nem alakul meg az arab ország új - átmeneti - kormánya, amíg az egész országot fel nem szabadítják a Moammer Kadhafi megbuktatott líbiai vezetőhöz hű erők ellenőrzése alól - közölte kedden a Kadhafi hatalmát megdöntő felkelők politikai irányító testületének egyik tagja.

MTI Gazdaság

Újraindította líbiai olajtermelését az Eni

Az Eni olasz energetikai holding újraindította líbiai olajtermelését, a vállalat honlapján hétfőn megjelent közlemény szerint a Bengázitól 300 kilométerre délre található Abu-Attifel olajmező 15 olajkútjánál indult újra a termelés, ami egyelőre napi 31 900 hordó.

MTI Világ

Behatoltak a felkelők Kadhafi szülővárosába

Az új líbiai hatóságok katonái keleti irányból behatoltak a még védekező Szirt városába, és nem ütköztek ellenállásba - jelentette be péntek este egy harctéri parancsnok.

MTI Világ

Elfogták Kadhafi utolsó miniszterelnökét

Őrizetbe vették Moammer el-Kadhafi megbuktatott líbiai vezető utolsó miniszterelnökét, Bagdadi Mahmúdit Tunéziában - jelentette csütörtökön az al-Arabíja arab hírtelevízió.

MTI Világ

Ellentámadást indítottak Kadhafi hívei

A bukott líbiai vezérhez hű erők szombaton ellentámadásba lendültek Báni Válid térségében, rakétákkal lőve a felkelők állásait. A támadás következtében egy ember meghalt, és legalább hat megsebesült.

MTI Világ

Harcok Kadhafi egyik utolsó fellegvárában

Heves harcok dúltak pénteken Líbiában a fővárostól délkeletre, Bani-Valíd településen, Moammer Kadhafi megbuktatott líbiai vezető egyik utolsó fellegvárában - jelentették hírügynökségi tudósítók a helyszínről.

MTI Világ

Török mintára építene államot az új líbiai vezetés

Líbia új vezetése török mintára építené ki a demokráciát az észak-afrikai arab országban Moammer Kadhafi bukása után – mondta a Kadhafi-rendszert megdöntő népfelkelés vezető testületének, az Átmeneti Nemzeti Tanácsnak az első számú vezetője a török kormányfő líbiai hivatalos látogatása alkalmából.

MTI Világ

Tíz napon belül újraindul a líbiai olajexport

Líbia olajtermelése 2012 végére eléri a teljes kapacitást, a napi 1,6 millió hordót - közölte egy jegybanki illetékes az arab országok jegybankjainak konferenciáján csütörtökön Dohában, Katar fővárosában.

1 2 3 4 5 6 7
12
Veszélyben az osztrák oltási terv

Veszélyben az osztrák oltási terv

64-en haltak meg a koronavírustól vasárnapra

64-en haltak meg a koronavírustól vasárnapra

Kidobta a Facebook? Nincs egyedül

Kidobta a Facebook? Nincs egyedül

A járványban az államé lett a Zuglói Filharmónia

A járványban az államé lett a Zuglói Filharmónia

Feloldották a kijárási tilalmat Portugáliában az elnökválasztás kedvéért

Feloldották a kijárási tilalmat Portugáliában az elnökválasztás kedvéért

4K-s felbontás 144 Hz-en: ezt tudja az új Asus monitor

4K-s felbontás 144 Hz-en: ezt tudja az új Asus monitor

Nem mindig a vásárló jár jól az új jótállási szabályokkal

Nem mindig a vásárló jár jól az új jótállási szabályokkal

Fülke: "Még léphet szintet a kampány durvasága"

Fülke: "Még léphet szintet a kampány durvasága"

A címlapról ajánljuk