hvg.hu Tech

Végre: csak egyfajta mobiltöltő lesz

Először 2009-ben írtuk le azt a mondatot, hogy három év múlva egységesednek a mobiltöltők. Most ismét ez a helyzet, de már jogszabályi háttérrel: 2017-től kötelező lesz az egységes microUSB telefon- és tablettöltő, nem csak nálunk, hanem a teljes Európai Unióban.

MTI Tech

Egy töltő minden mobilhoz: egyre közelebb a cél

Újabb lépést tettek az Európai Unió intézményei afelé, hogy rákényszerítsék a mobiltelefongyártókat, hogy egyforma töltőkkel lássák el készülékeiket, miután a szakminisztereket tömörítő tanács és az Európai Parlament (EP) képviselői csütörtökön megállapodtak az ezt is tartalmazó irányelvtervezetről.

MTI Tech

Kómába esett egy férfi, mert fel akarta tölteni iPhone-ját

Kómában van egy 23 éves kínai férfi Pekingben, mert nem eredeti töltővel próbálta iPhone 4 készülékét feltölteni, és elektromos áramütést szenvedett - jelentette a pekingi esti hírlap nyomán a kínai média. Egy héten belül ez volt a második - nagy nyilvánosságot kapott - telefonos baleset Kínában.

hvg.hu Tech

10+1 tipp, hogy ne kelljen naponta tölteni a mobilt

Több száz készülékből álló flották üzemeltetésének tapasztalatait gyűjtötte össze az R&R Software, arra jutottak, hogy az alábbi 11 pont betartása jelentősen növelheti a mobilok és táblagépek üzemidejét.

hvg.hu Tech

Új trend? Nem adnak majd töltőt a mobilhoz

Érdekes megoldáshoz folyamodik a tajvani HTC okosmobilgyártó és az Egyesült Királyságban működő O2 szolgáltató. Közös kísérletük keretében azt próbálják majd ki, hogyan reagálnak a vásárlók arra, hogy a HTC következő csúcstelefonjának árát úgy tartják alacsonyabban, hogy kihagyják a csomagból a telefontöltőt. Ha bejön a dolog, többen is alkalmazhatják az alacsonyabb költségek vagy a nagyobb profit érdekében.

hvg.hu Tech

Szabad-e telefonálni töltés közben?

A konnektorba dugott mobillal való telefonálás veszélyeire hívja fel a figyelmet egy képekkel illusztrált levél. Az Urbanlegends.hu megnézte, mennyire kell vigyázni.

1 2

A címlapról ajánljuk