hvg.hu Ingatlan

Ezt teheti a kétharmad az ingatlanpiaccal

A kedvezményes áfakulccsal kapcsolatos döntés teljesen átszabhatja az újlakás-piacot, de sokak jövőjét befolyásolja majd az új, bontásokat is tervező panelprogram, illetve a csok és a bérlakáspolitika is.

hvg.hu Gazdaság

Most lecserélheti a mikrót és a hűtőt, pénzt ad rá a kormány

Összesen több mint két és félmilliárd forintot használhat fel hamarosan a lakosság energiatakarékossági beruházásokra, már szeptembertől jöhetnek a támogatott ablakcserék, szigetelések, sőt, most háztartási gépeket is lehet cserélni költségvetési pénzből.

MTI Ingatlan

Februárban indul a Panel III. program

A felújítási program 500 milliárd forintba kerül. Ennek egyharmada lesz vissza nem térítendő támogatás, a kétharmad rész megosztásáról még folynak a tárgyalások.

MTI Ingatlan

Megvan a pénz, újraindul a panelprogram

Sikerült előteremteni a hiányzó összeget, így újraindul az előző kormányzat által 2009-ben meghirdetett, de forráshiány miatt leállított panelprogram – jelentette be a nemzeti fejlesztési miniszter.

hvg.hu Ingatlan

Dől a pénz a panelházakhoz

A magyar széndioxid-kvóta egy részének minapi értékesítéséből befolyó pénzből stafírozzák ki a panelprogramot: csaknem 2 milliárd forintot fordítanak a finanszírozására.

Zubor Zalán Itthon

A lakók miatt hátrált meg a kerületi önkormányzat

Lakossági összefogás akadályozta meg a társasházi támogatás megvonását a 18. kerületben – legalábbis ideiglenesen. A 750 lakás műszaki felújítására közel 20 millió forintot fizettek ki a lakosok, amely az önkormányzati és állami egyharmad elmaradásával kárba ment volna. A felújítás még így sem biztos, hiszen a munkálatok csak azután indulhatnak el, ha az állam is befizeti a saját részét.

MTI/Napi Gazdaság Világ

Napi Gazdaság: lelassult a panelprogram

Jelentős csúszással folyósítják a hatóságok a panelprogram állami támogatási részét, ráadásul érzékelhetően lassultak az ide kapcsolódó banki döntések is - írja szerdai számában a Napi Gazdaság.

Lukács Andrea Shake

Panelben lakik? Ön trendi, nem panelproli

A német kreatívok új találmánya: a panellakás. Nálunk még csak a reluxás, klímás "luxuspanel" dívik, de a nyugati szél hozzánk is elfújhatja a hipszter lakótelepi életérzést.

1 2 3

A címlapról ajánljuk