#párlat

Van, aki a Whisky-bibliára esküszik
 

Van, aki a Whisky-bibliára esküszik

Már csak azért, mert ilyen is van. Minő meglepetés, pont egy angol úrnak köszönhetően, aki élete nagy részét a nemes ital összehasonlító vizsgálatával, empirikus tapasztalásával töltötte. S az "élet vízének" kortyolgatását nem is áll szándékában abbahagyni.

T.S. T.S.

A hordó utóélete
 

A hordó utóélete

Akik az élet vízét, azaz a whiskyt kedvelik, persze hogy többnyire azt nézik, mi van a palackban, pohárban. Kevesen tudják, hogy több ír és skóciai márka itala is amerikai gyártmányú, használt hordókban várja a kiteljesülést.

hvg.hu hvg.hu

Gasztroturista : kalandozás Ausztria kertjében
 

Gasztroturista : kalandozás Ausztria kertjében

Legtöbbünknek, ha Ausztria, akkor egy kis Bécs kávézással, tafelspitzzel, Wiener schnitzellel; télen pedig valahol a hegyekben sielés, hüttézés, gőzgombóccal. Mi most tavasznézőben jártunk, almafavirágzás idején Kelet-Stájerországban, ami alig 3-4 órányi autóútra van tőlünk olyan természeti és kulináris kincseket rejtegetve, amikre nem is gondolnánk.

Sz. J. Sz. J.

Az Agárdi Pálinkafőzde a legjobb Európában
 

Az Agárdi Pálinkafőzde a legjobb Európában

Óriási magyar sikerrel zárult az idei Destillata verseny. A pálinkák, párlatok, likőrök 23. európai megmérettetésén 2015-ben az Év Párlatfőzdéje címet az Agárdi Pálinkafőzde nyerte el, alapító-tulajdonosa, Vértes Tibor pedig az Év Főzőmestere lett.

hvg.hu hvg.hu

Nagy kávébár a körúton
 

Nagy kávébár a körúton

Ötven kiállító, több száz kávés termék, borok s párlatok kóstolója, versenyek és előadások a VI. KávéBár Bazáron február 21-22-én a budapesti Corinthia Hotel termeiben. A kiállítás nemcsak a szakmabelieknek, hanem a fogyasztóknak is rengeteg újdonságot, ínyencséget és látványos programokat kínál. Kávészenvedélyen innen s túl még megtudhatjuk, mi az a cascara, mire jó a kakaóhéj, melyek a világ legjobb rumjai, hogyan kóstoljunk konyakot, pálinkát.

hvg.hu hvg.hu