szerző:
life-style.hu
Tetszett a cikk?

10.

10. Courvoisier L'Esprit Decanter - 5,000$

Courvoisier L'Esprit Decanter
©

A Courvoisier karakteres, összetett ízvilággal rendelkezik, melynek receptjét I. Napóleon idejére datálják. Határozottan füstös és markáns aromája mellett a fahéj és szárított sárgabarackvirágok illata elegyedik. Az íze kezdetben erőteljes, de idővel meglágyul.

9. Jenssen Arcana - 5500$

Jenssen Arcana
©

A 98 évig tölgyfahordóban érlelt Jensse Arcana kimondottan erőteljes aromájú konyak, a hitelesített palackokat egy külöleges díszdobozban kínálják.

8. Hine Triomphe Talent De Thomas Hine Crystal Decanter - 6000$

Hine Triomphe Talent De Thomas Hine Crystal Decanter
©

Minden üveg a Hines kiemelkedő tudásáról tesz tanúbizonyságot, ahol a Baccarat kristálypalackokat egy egyedi, ébenfából és mahagóniból készült dobozba csomagolják, hogy megóvják az alkoholt.

7. Frapin Cuvée 1888 - 6400$

©

Az 1270 óta konyakot készítő Frapin család egy ritka párlatkeveréke ez, melyben a virágos aromák keverednek a fűszerek édességével, a mézzel és a füstös vaníliával. A csavart kristálydekanterbe palackozott ital a 24 karátos aranydugójával olyan, mintha egy Shakespeare dráma kelléke lenne.

6. Martell konyak Creation In Handcarved Baccarat Decanter - 7500 $

Martell konyak Creation In Handcarved Baccarat Decanter
©

A Martell különleges konyakritkasága egy XIX. századi keverék újraértelmezése, lágy ízében először a szárított gyümölcsöket, a lekvárt lehet érezni, a végén pedig a dió és a cédrusfa körvonalazódik az ízlelgetés közben.

5. Le Voyage de Delamain – 7900 $

Le Voyage de Delamain
©

Ebből a konyakból mindössze 500-at palackoztak egyedi kristályüvegbe, melyek nagy részét a lelkes gyűjtők fel is vásároltak. A nedű kimondottan összetett ízvilággal rendelkezik, melyben halványan érzékelhető a bőr, a dohány, a kávé és a keleti fűszerek harmóniája.

4. Hardy Perfection 140 years Cognac -12.900 $

Hardy Perfection 140 years Cognac
©

A Hardy esetében feltehetően a világ legrégebbi ismert konyakjával van dolgunk, melyből mindössze 300, limitált Daum kristálypalack került forgalomba. Nagyon ritka konyak a kávé, a csokoládé és a tölgy bukéjával.

3. Remy Martin konyak Black Pearl Louis XIII - 55.000 $

Remy Martin konyak Black Pearl Louis XIII
©

Ha ezt a sötét borostyán színű párlatot ízlelgeted, tudd, hogy 1200 fajta konyak elegyével van dolgod, melyben akad 40 és 100 éves is. Illatában ott vannak a virágok, a gyümölcsök, a fűszerek, ízében pedig a gyömbér, a fahéj és a kubai szivar jelenik meg.

2. Hennessy Cognac Beaute du siecle - 200,000 $

Hennessy Cognac Beaute du siecle
©

Helyezzük be a bronz kulcsot az díszláda díszdobozba, fordítsuk el, és egy tálcán fog felemelkedni és elénk tárulni a kristályüveges Henness . Az italt egy olvasztott alumínium berakásos hengerbe helyezték a tükrös üvegdíszítésű tárolón belül.

1. Henri IV, Cognac Grande Champagne - 2.000.000 $

Henri IV, Cognac Grande Champagne
©

Ezt a vegyes elixírt IV. Henrik király egyenes ági leszármazottjai készítik 1776-óta az örökség részeként. A csodálatos párlatot 100 évig érlelik speciális hordóban majd egy 6500 gyémánttal kirakott, 24 karátos aranydugóval lezárt ékszerüvegbe palackozzák.

Henri IV, Cognac Grande Champagne
©
(Forrás: coolthingsworld.com)
Vakcinából épít politikai befolyást Moszkva és Peking

Vakcinából épít politikai befolyást Moszkva és Peking

Nem csak a Sinopharm miatt érdekes: szabad-e keverni az oltásokat?

Nem csak a Sinopharm miatt érdekes: szabad-e keverni az oltásokat?

Marabu Féknyúz: Az ellenzék és a portugálok

Marabu Féknyúz: Az ellenzék és a portugálok