szerző:
life-style.hu
Tetszett a cikk?

10.

10. Courvoisier L'Esprit Decanter - 5,000$

Courvoisier L'Esprit Decanter
©

A Courvoisier karakteres, összetett ízvilággal rendelkezik, melynek receptjét I. Napóleon idejére datálják. Határozottan füstös és markáns aromája mellett a fahéj és szárított sárgabarackvirágok illata elegyedik. Az íze kezdetben erőteljes, de idővel meglágyul.

9. Jenssen Arcana - 5500$

Jenssen Arcana
©

A 98 évig tölgyfahordóban érlelt Jensse Arcana kimondottan erőteljes aromájú konyak, a hitelesített palackokat egy külöleges díszdobozban kínálják.

8. Hine Triomphe Talent De Thomas Hine Crystal Decanter - 6000$

Hine Triomphe Talent De Thomas Hine Crystal Decanter
©

Minden üveg a Hines kiemelkedő tudásáról tesz tanúbizonyságot, ahol a Baccarat kristálypalackokat egy egyedi, ébenfából és mahagóniból készült dobozba csomagolják, hogy megóvják az alkoholt.

7. Frapin Cuvée 1888 - 6400$

©

Az 1270 óta konyakot készítő Frapin család egy ritka párlatkeveréke ez, melyben a virágos aromák keverednek a fűszerek édességével, a mézzel és a füstös vaníliával. A csavart kristálydekanterbe palackozott ital a 24 karátos aranydugójával olyan, mintha egy Shakespeare dráma kelléke lenne.

6. Martell konyak Creation In Handcarved Baccarat Decanter - 7500 $

Martell konyak Creation In Handcarved Baccarat Decanter
©

A Martell különleges konyakritkasága egy XIX. századi keverék újraértelmezése, lágy ízében először a szárított gyümölcsöket, a lekvárt lehet érezni, a végén pedig a dió és a cédrusfa körvonalazódik az ízlelgetés közben.

5. Le Voyage de Delamain – 7900 $

Le Voyage de Delamain
©

Ebből a konyakból mindössze 500-at palackoztak egyedi kristályüvegbe, melyek nagy részét a lelkes gyűjtők fel is vásároltak. A nedű kimondottan összetett ízvilággal rendelkezik, melyben halványan érzékelhető a bőr, a dohány, a kávé és a keleti fűszerek harmóniája.

4. Hardy Perfection 140 years Cognac -12.900 $

Hardy Perfection 140 years Cognac
©

A Hardy esetében feltehetően a világ legrégebbi ismert konyakjával van dolgunk, melyből mindössze 300, limitált Daum kristálypalack került forgalomba. Nagyon ritka konyak a kávé, a csokoládé és a tölgy bukéjával.

3. Remy Martin konyak Black Pearl Louis XIII - 55.000 $

Remy Martin konyak Black Pearl Louis XIII
©

Ha ezt a sötét borostyán színű párlatot ízlelgeted, tudd, hogy 1200 fajta konyak elegyével van dolgod, melyben akad 40 és 100 éves is. Illatában ott vannak a virágok, a gyümölcsök, a fűszerek, ízében pedig a gyömbér, a fahéj és a kubai szivar jelenik meg.

2. Hennessy Cognac Beaute du siecle - 200,000 $

Hennessy Cognac Beaute du siecle
©

Helyezzük be a bronz kulcsot az díszláda díszdobozba, fordítsuk el, és egy tálcán fog felemelkedni és elénk tárulni a kristályüveges Henness . Az italt egy olvasztott alumínium berakásos hengerbe helyezték a tükrös üvegdíszítésű tárolón belül.

1. Henri IV, Cognac Grande Champagne - 2.000.000 $

Henri IV, Cognac Grande Champagne
©

Ezt a vegyes elixírt IV. Henrik király egyenes ági leszármazottjai készítik 1776-óta az örökség részeként. A csodálatos párlatot 100 évig érlelik speciális hordóban majd egy 6500 gyémánttal kirakott, 24 karátos aranydugóval lezárt ékszerüvegbe palackozzák.

Henri IV, Cognac Grande Champagne
©
(Forrás: coolthingsworld.com)
Több mint 30 ezer témában nem mondott igazat négy év alatt Trump

Több mint 30 ezer témában nem mondott igazat négy év alatt Trump

Egy hétvége alatt 94 ezer új fertőzöttet regisztráltak Spanyolországban

Egy hétvége alatt 94 ezer új fertőzöttet regisztráltak Spanyolországban

Brüsszelben válságtanácskozást tartottak az AstraZeneca miatt

Brüsszelben válságtanácskozást tartottak az AstraZeneca miatt