#pörkölt







A vad sört kíván
 

A vad sört kíván

Megkezdődött a vadászidény, de a gasztronauták ilyen tájt leginkább a vadételekre „lőnek”. A sörgasztronómus is készült: megmondja, hogy a vad fogásokat, milyen típusú sörrel javasolt párosítani.

hvg.hu hvg.hu

Erős idegzetűeknek: a pataji pacal - recept
 

Erős idegzetűeknek: a pataji pacal - recept

Háromféle evő létezik. Van, amelyik inkább éhen hal, de nem vesz a szájába belsőséget. Van a látens, aki titokban két fitnesz saláta között befalja, aztán gyónni megy. A harmadik igen bensőséges viszonyt ápol a belsőségekkel. Különösen a pacallal. Ehhez erős gyomor és idegzet kell. Pláne egy fesztiválon.


A vonatozó ínyenc - recept
 

A vonatozó ínyenc - recept

A Travel Channel nálunk is népszerű sztárja, Jonathan Phang, aki mellesleg Naomi Campbell, Liv Tyler és Tyra Banks ügynöke volt korábban, ismét visszatér a képernyőre és folytatja gasztronómiai kalandozásait, ezúttal Skóciában, Kanadában, Ausztráliában és Peruban. Nemrégiben Budapestre látogatott, és egyik kedvenc receptjét is megosztotta olvasóinkkal.

SZJ SZJ

Tökéletes ragu - recept
 

Tökéletes ragu - recept

Hogy mi is az a ragu? Se nem tokány, se nem pörkölt. S legfőképpen nem az, amit boldogult úrfi korunk menzakonyháin előszeretettel merőkanalaztak a szétfőtt tésztákra.

Marton Levente Marton Levente

Itt az újabb pörköltbolt
 

Itt az újabb pörköltbolt

Hódmezővásárhely után nemrég Szegeden is megnyitott a kimondottan pörköltekkel foglalkozó üzlet. A boltban marha-, birka-, zúza-, pacal- és sertéspörköltet is vásárolhatunk 2-3 fős adagokban elcsomagolva.

hvg.hu hvg.hu