Hírlevelek
Menü

Olvasási mód:

Betűméret:

Betűstílus:

#séfek

T.S. Gasztro

A Szamár ételpornózik

Európában és a tengerentúl is egyre több sztárséf tiltakozik az ellen, hogy a vendégeik lefotózzák az asztalra kerülő fogásokat. Ám, a közösségi oldalak tanúsága szerint, világszerte nem csillapodik az ételpornó-láz. Igaz, sok szakács, étteremtulajdonos inkább örül a megosztásoknak, ingyen reklámnak, jó marketingnek tartja.

hvg.hu Gasztro

Nagy kiállítás - beszédes számok

Több mint 3 000 kiállító, 190 000 szakmai látogató, köztük csaknem 20 000 séf, 725 innováció bemutatása – impozáns számokkal zárt idén a Bocuse d’Or döntőnek is helyszínt adó SIRHA szakkiállítás Lyonban. A látványos magyar standon és VIP szektorban több tízezren ismerkedtek meg a minőségi alapanyagokkal, a magyar gasztronómiával, vendéglátással, amiről Jérôme Bocuse és Olivier Ginon, a szakkiállítást szervező GL-Events elnöke is elismeréssel nyilatkozott.

Szauer Judit Gasztro

Paloznaki gasztro, bor, jazz - és egy séfrecept

A minőségi zene és a minőségi gasztronómia találkozásából született a Paloznaki Jazz és Bor Piknik – mondják az idén augusztus 8-9 -én harmadik alkalommal megrendezendő fesztivál szervezői. Minket a jó jazz mellett, mint mindig, most is a gasztronómiai vonatkozás érdekelt leginkább. Az ételeket megálmodó séfekkel, Takács Lajossal és Ádám Csabával beszélgettünk.

hvg.hu Gasztro

A vega hurkától a nagypofájú kismalacig

Pár évvel ezelőtt óriási szenzációnak számított, amikor felfedte inkognitóját Budapest első lakásétterme. A frappáns Lakásétterem néven indult kedélyes vállalkozásnak nagyon gyorsan sok követője akadt. Aztán a műfajt, ahogy ez lenni szokott, hol felkapták, hol elsíratták. Jelentjük, él s virul, a paletta igen színes.

hvg.hu Gasztro

Stockholmban tálalhat a magyar Bocuse d’Or győztes

Zsúfolásig megtelt a nézőtér a Bocuse d’Or magyarországi döntőjére március 12-én a Hungexpo A pavilonjában. Hat fiatal séf, hat konyhában, felforrósodott hangulatban, hatalmas sikert aratott, de csak egy érdemelhette ki az európai mezőnybe való továbbjutást.

hvg.hu Gasztro

2014-es gasztronómiai trendek

Több mint 1200 amerikai séf válaszolt a National Restaurant Association körkérdésére: mit tartanak 2014 legfontosabb gasztronómiai trendjeinek?

Sz. J. Gasztro

Szexi magyar séfek a kifutón

Rendhagyó divatbemutató tanúi lehettünk a minap. A kifutón ugyanis fiatal modell lányok helyett neves magyar séfek domborítottak és rebegtették pillájukat a reflektorfényben, hogy bemutassák a Kézműves Desszert manufaktúra őszi-téli kollekciójának legújabb darabjait.

hvg.hu Gasztro

Michelin-csillagosok a Cannes-i Filmfesztiválon

Az idén is az Agora pavilon ad otthont a május 15. és 26. között zajló francia filmes seregszemle összes hivatalos kulináris eseményének. A pavilon konyhájában nyolc Michelin-csillag fényezi a fenséges fogásokat.

Gy.Zs. Gasztro

Tudja, hogy milyen az igazán jó gulyás?

Hívjuk gulyásnak, gulasch-nak, goulash-nak - mind a mienk. Állitólag ott a világ 100 legismertebb étele között, függetlenül attól, hogy éppen világhíres-e a magyar konyha vagy sem. Hol szégyelljük, hol ünnepeljük. Most éppen az utóbbi történik, több száz éves eledelünk visszakerülhet a trónjára, melyről legújabb idők gasztroforradalmi szele lesöpörte. Meghalt a király, éljen a király! Gourmetek készüljetek a gulyásra!

Tóth Sándor Élet+Stílus

A világ legjobb női séfje: Elena Arzak

A gasztronómiában élen járó baszk konyhaművészet újabb sikert ért el: San Sebastian neves étterme, az Arzak főséfjének ítélték oda a Veuve Clicquot World's Best Female Chef díjat. A rangos elismerés nevéből is kitűnik, a szakmai dicsőség ezúttal a szebbik nem képviselőjét illeti.

T. S. Gasztro

Összejöttek a világ vezető séfjei

A kulináris nagyhatalomnak számító dél-amerikai ország fővárosa, Lima érdekes eseménynek, illetve kezdeményezésnek adott helyt: itt rendezték meg a világ konyhaművészetében vezető országok séfjeinek találkozóját és tanácskozását.

Haulitus Anikó Gasztro

Mézes élet a konyhában – recept

Sokan vannak, akik úgy szeretik a mézet, mint Micimackó. Vagyis, kenyér semmi szín alatt nem kell hozzá. De ettől még a konyhában is csurgathatjuk sütéskor-főzéskor.

1 2
Már meg is érkezett a válasz a DeepSeek mindent elsöprő MI-jére – ráadásul Kínából

Már meg is érkezett a válasz a DeepSeek mindent elsöprő MI-jére – ráadásul Kínából

Frankfurter Rundschau: Nyomás alatt vannak a kelet-európai autokraták, köztük Orbán is

Frankfurter Rundschau: Nyomás alatt vannak a kelet-európai autokraták, köztük Orbán is

Jogerős ítélet született a Deák téri kettős gyilkosság ügyében

Jogerős ítélet született a Deák téri kettős gyilkosság ügyében

„Mindenki biztonságban van!” – videóban nyugtatgatja a környékbeli gyárak miatt aggódó debrecenieket Navracsics Tibor

„Mindenki biztonságban van!” – videóban nyugtatgatja a környékbeli gyárak miatt aggódó debrecenieket Navracsics Tibor

„Először ijesztő lesz, aztán felszabadít” – ma is durva reakciókat vált ki, ha egy nő nem borotválkozik

„Először ijesztő lesz, aztán felszabadít” – ma is durva reakciókat vált ki, ha egy nő nem borotválkozik

Egy igazán különös kapcsolat tud kialakulni a kutyák és gazdáik szívverése között

Egy igazán különös kapcsolat tud kialakulni a kutyák és gazdáik szívverése között

Karácsony: „Ez Budapest: itt nem emeljük törvénytelenül a cégvezetők fizetését!”

Karácsony: „Ez Budapest: itt nem emeljük törvénytelenül a cégvezetők fizetését!”

Szász Júlia Vidnyánszky Attiláról: „A balesetet követően nem beszéltünk egymással”

Szász Júlia Vidnyánszky Attiláról: „A balesetet követően nem beszéltünk egymással”

A Google és a PwC vezetői kerültek a Digitális Kereskedelmi Szövetség élére

A Google és a PwC vezetői kerültek a Digitális Kereskedelmi Szövetség élére

A címlapról ajánljuk