Hírlevelek
Menü

Olvasási mód:

Betűméret:

Betűstílus:

#séfek

T.S. Gasztro

A Szamár ételpornózik

Európában és a tengerentúl is egyre több sztárséf tiltakozik az ellen, hogy a vendégeik lefotózzák az asztalra kerülő fogásokat. Ám, a közösségi oldalak tanúsága szerint, világszerte nem csillapodik az ételpornó-láz. Igaz, sok szakács, étteremtulajdonos inkább örül a megosztásoknak, ingyen reklámnak, jó marketingnek tartja.

hvg.hu Gasztro

Nagy kiállítás - beszédes számok

Több mint 3 000 kiállító, 190 000 szakmai látogató, köztük csaknem 20 000 séf, 725 innováció bemutatása – impozáns számokkal zárt idén a Bocuse d’Or döntőnek is helyszínt adó SIRHA szakkiállítás Lyonban. A látványos magyar standon és VIP szektorban több tízezren ismerkedtek meg a minőségi alapanyagokkal, a magyar gasztronómiával, vendéglátással, amiről Jérôme Bocuse és Olivier Ginon, a szakkiállítást szervező GL-Events elnöke is elismeréssel nyilatkozott.

Szauer Judit Gasztro

Paloznaki gasztro, bor, jazz - és egy séfrecept

A minőségi zene és a minőségi gasztronómia találkozásából született a Paloznaki Jazz és Bor Piknik – mondják az idén augusztus 8-9 -én harmadik alkalommal megrendezendő fesztivál szervezői. Minket a jó jazz mellett, mint mindig, most is a gasztronómiai vonatkozás érdekelt leginkább. Az ételeket megálmodó séfekkel, Takács Lajossal és Ádám Csabával beszélgettünk.

hvg.hu Gasztro

A vega hurkától a nagypofájú kismalacig

Pár évvel ezelőtt óriási szenzációnak számított, amikor felfedte inkognitóját Budapest első lakásétterme. A frappáns Lakásétterem néven indult kedélyes vállalkozásnak nagyon gyorsan sok követője akadt. Aztán a műfajt, ahogy ez lenni szokott, hol felkapták, hol elsíratták. Jelentjük, él s virul, a paletta igen színes.

hvg.hu Gasztro

Stockholmban tálalhat a magyar Bocuse d’Or győztes

Zsúfolásig megtelt a nézőtér a Bocuse d’Or magyarországi döntőjére március 12-én a Hungexpo A pavilonjában. Hat fiatal séf, hat konyhában, felforrósodott hangulatban, hatalmas sikert aratott, de csak egy érdemelhette ki az európai mezőnybe való továbbjutást.

hvg.hu Gasztro

2014-es gasztronómiai trendek

Több mint 1200 amerikai séf válaszolt a National Restaurant Association körkérdésére: mit tartanak 2014 legfontosabb gasztronómiai trendjeinek?

Sz. J. Gasztro

Szexi magyar séfek a kifutón

Rendhagyó divatbemutató tanúi lehettünk a minap. A kifutón ugyanis fiatal modell lányok helyett neves magyar séfek domborítottak és rebegtették pillájukat a reflektorfényben, hogy bemutassák a Kézműves Desszert manufaktúra őszi-téli kollekciójának legújabb darabjait.

hvg.hu Gasztro

Michelin-csillagosok a Cannes-i Filmfesztiválon

Az idén is az Agora pavilon ad otthont a május 15. és 26. között zajló francia filmes seregszemle összes hivatalos kulináris eseményének. A pavilon konyhájában nyolc Michelin-csillag fényezi a fenséges fogásokat.

Gy.Zs. Gasztro

Tudja, hogy milyen az igazán jó gulyás?

Hívjuk gulyásnak, gulasch-nak, goulash-nak - mind a mienk. Állitólag ott a világ 100 legismertebb étele között, függetlenül attól, hogy éppen világhíres-e a magyar konyha vagy sem. Hol szégyelljük, hol ünnepeljük. Most éppen az utóbbi történik, több száz éves eledelünk visszakerülhet a trónjára, melyről legújabb idők gasztroforradalmi szele lesöpörte. Meghalt a király, éljen a király! Gourmetek készüljetek a gulyásra!

Tóth Sándor Élet+Stílus

A világ legjobb női séfje: Elena Arzak

A gasztronómiában élen járó baszk konyhaművészet újabb sikert ért el: San Sebastian neves étterme, az Arzak főséfjének ítélték oda a Veuve Clicquot World's Best Female Chef díjat. A rangos elismerés nevéből is kitűnik, a szakmai dicsőség ezúttal a szebbik nem képviselőjét illeti.

T. S. Gasztro

Összejöttek a világ vezető séfjei

A kulináris nagyhatalomnak számító dél-amerikai ország fővárosa, Lima érdekes eseménynek, illetve kezdeményezésnek adott helyt: itt rendezték meg a világ konyhaművészetében vezető országok séfjeinek találkozóját és tanácskozását.

Haulitus Anikó Gasztro

Mézes élet a konyhában – recept

Sokan vannak, akik úgy szeretik a mézet, mint Micimackó. Vagyis, kenyér semmi szín alatt nem kell hozzá. De ettől még a konyhában is csurgathatjuk sütéskor-főzéskor.

1 2
Mennyi esélye van A brutalistának, hogy taroljon? – itt a HVG nagy Oscar-ügyi esélylatolgatója

Mennyi esélye van A brutalistának, hogy taroljon? – itt a HVG nagy Oscar-ügyi esélylatolgatója

Amorim szerint a bajnoki cím a cél Manchesterben, Wayne Rooney kemény beszólással reagált rá

Amorim szerint a bajnoki cím a cél Manchesterben, Wayne Rooney kemény beszólással reagált rá

Hogyan lett az Anora az idei Oscar meglepetése?

Hogyan lett az Anora az idei Oscar meglepetése?

Izrael meghosszabbította volna a tűzszünet első szakaszát, a Hamász nemet mondott

Izrael meghosszabbította volna a tűzszünet első szakaszát, a Hamász nemet mondott

„A thatcherizmus ugyanaz volt, mint a reaganizmus, csak rossz fogakkal” – interjú Douglas Stuarttal

„A thatcherizmus ugyanaz volt, mint a reaganizmus, csak rossz fogakkal” – interjú Douglas Stuarttal

Mi köze a plafon bámulásának a sikerhez?

Mi köze a plafon bámulásának a sikerhez?

Új csúcsmobilok csúcskamerával: teszten a Leica optikával szerelt Xiaomi 15 és 15 Ultra

Új csúcsmobilok csúcskamerával: teszten a Leica optikával szerelt Xiaomi 15 és 15 Ultra

Az alvás rejtélyei, avagy mi történik alvás közben a testünkkel?

Az alvás rejtélyei, avagy mi történik alvás közben a testünkkel?

Putyin észak-koreai pártfunkcionáriust fogadott Moszkvában

Putyin észak-koreai pártfunkcionáriust fogadott Moszkvában

A címlapról ajánljuk