szerző:
Sz. J.

Rendhagyó divatbemutató tanúi lehettünk a minap. A kifutón ugyanis fiatal modell lányok helyett neves magyar séfek domborítottak és rebegtették pillájukat a reflektorfényben, hogy bemutassák a Kézműves Desszert manufaktúra őszi-téli kollekciójának legújabb darabjait.

A Kézműves Desszert manufaktúra új, szezonális kollekcióját prezentáló modellek osztatlan sikert arattak. Elsőként a pest-budai vagány, Bíró Lajos (Bock Bisztró) érkezett a kifutóra kezében kéksajtos körte desszerttel (körtemousse, kéksajt, gluténmentes dióslapon). 

Ki tudna ellenállni Bírónak?
©

 A következő darabot, mely egy málna-ibolya desszert (glutén- és cukormentes málnamousse, ibolyakivonattal) volt a sármos XXL-es modell, Fülepi Kálmán a Nu bisztró séfje mutatta be.

Fülepi Kálmán a Nu bisztró színeiben
©

 Az Olimpia étterem színeiben Ádám Csaba érkezett fahéjas szilva desszerttel ingerkedve (lisztmentes dacquoise-on fahéjas szilvamousse házi szilvalekvárral) . Őt pedig Bernát Dániel (Rézkakas) követte, aki a gesztenye - ribizli (rumos gesztenyemousse-t ribizlizselével és gesztenyelisztes piskóta) variációval lépett a kifutóra heves taps kíséretében. 

Bernát Dánielt profi modellek is megirigyelhetnék
©

 Palotai Csaba, a budai Vinopolis kigyúrt séfje mákos meggyes desszerttel (mákmousse, meggyzselé, mákos piskótán) érkezett a nézők elé. Takács Lajos (Laci/Pecsenye?) pedig a sóskaramellás-mogyorós csoki kompozicióval  (csokoládémousse lisztmentes mogyoróspiskótán, sós karamellás mogyorókrém) lejtett végig a Nu-ban rögtönzött kifutón. 

Takács Lajos lezser eleganciával lejtett a kifutón
©

  A sort az összes desszert megálmodója, Világ Viktor zárta, aki az ötfűszeres sütőtök mousse-al (tökmagos lisztmentes piskóta, sütőtökmousse, ötfűszeres-mézes sütőtökzselé) kápráztatta el a nagyérdeműt.

                                                                 

A kollekció
©

Néhány szó a desszertekről:

Világ Viktor kreatív cukrász és Bordács Dorottya vezető cukrász álmodják meg a Kézműves Desszert manufaktúra darabjait. A rendhagyó forma- és ízvilág mellett igyekeznek minden igen fontos részletet szem előtt tartani: glutént, mesterséges színező- és állományjavító adalékanyagot nem tartalmaznak az édességeik, amiket a legmodernebb technológiák segítségével, sokkolásos eljárással tartósítanak. Desszertkínálatukat mindig az adott évszak jellemző alapanyagai és ízei határozzák meg.Így került a mostani összeállításba is a szilva, a sütőtök, a gesztenye, a mogyoró.

 

 

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények! Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Nincs felhajtás, de döntő fontosságú lehet Putyin és Kim első csúcstalálkozója

Nincs felhajtás, de döntő fontosságú lehet Putyin és Kim első csúcstalálkozója

Trumpról nevezne el egy települést a Golán-fennsíkon Netanjahu

Trumpról nevezne el egy települést a Golán-fennsíkon Netanjahu

Vétóval fenyegeti az USA az ENSZ nemi erőszak elleni javaslatát, mert abortusztámogatást olvas ki belőle

Vétóval fenyegeti az USA az ENSZ nemi erőszak elleni javaslatát, mert abortusztámogatást olvas ki belőle

Nem nyílik az autója? Lehet, hogy az Apple Pencil az oka

Nem nyílik az autója? Lehet, hogy az Apple Pencil az oka

Különleges kiállítás nyílt Budapesten

Különleges kiállítás nyílt Budapesten

Még több bliccelőtől féltik a BKK-t, ha jön az új mobiljegyrendszer

Még több bliccelőtől féltik a BKK-t, ha jön az új mobiljegyrendszer