szerző:
Sz. J.
Tetszett a cikk?

Rendhagyó divatbemutató tanúi lehettünk a minap. A kifutón ugyanis fiatal modell lányok helyett neves magyar séfek domborítottak és rebegtették pillájukat a reflektorfényben, hogy bemutassák a Kézműves Desszert manufaktúra őszi-téli kollekciójának legújabb darabjait.

A Kézműves Desszert manufaktúra új, szezonális kollekcióját prezentáló modellek osztatlan sikert arattak. Elsőként a pest-budai vagány, Bíró Lajos (Bock Bisztró) érkezett a kifutóra kezében kéksajtos körte desszerttel (körtemousse, kéksajt, gluténmentes dióslapon). 

Ki tudna ellenállni Bírónak?
©

 A következő darabot, mely egy málna-ibolya desszert (glutén- és cukormentes málnamousse, ibolyakivonattal) volt a sármos XXL-es modell, Fülepi Kálmán a Nu bisztró séfje mutatta be.

Fülepi Kálmán a Nu bisztró színeiben
©

 Az Olimpia étterem színeiben Ádám Csaba érkezett fahéjas szilva desszerttel ingerkedve (lisztmentes dacquoise-on fahéjas szilvamousse házi szilvalekvárral) . Őt pedig Bernát Dániel (Rézkakas) követte, aki a gesztenye - ribizli (rumos gesztenyemousse-t ribizlizselével és gesztenyelisztes piskóta) variációval lépett a kifutóra heves taps kíséretében. 

Bernát Dánielt profi modellek is megirigyelhetnék
©

 Palotai Csaba, a budai Vinopolis kigyúrt séfje mákos meggyes desszerttel (mákmousse, meggyzselé, mákos piskótán) érkezett a nézők elé. Takács Lajos (Laci/Pecsenye?) pedig a sóskaramellás-mogyorós csoki kompozicióval  (csokoládémousse lisztmentes mogyoróspiskótán, sós karamellás mogyorókrém) lejtett végig a Nu-ban rögtönzött kifutón. 

Takács Lajos lezser eleganciával lejtett a kifutón
©

  A sort az összes desszert megálmodója, Világ Viktor zárta, aki az ötfűszeres sütőtök mousse-al (tökmagos lisztmentes piskóta, sütőtökmousse, ötfűszeres-mézes sütőtökzselé) kápráztatta el a nagyérdeműt.

                                                                 

A kollekció
©

Néhány szó a desszertekről:

Világ Viktor kreatív cukrász és Bordács Dorottya vezető cukrász álmodják meg a Kézműves Desszert manufaktúra darabjait. A rendhagyó forma- és ízvilág mellett igyekeznek minden igen fontos részletet szem előtt tartani: glutént, mesterséges színező- és állományjavító adalékanyagot nem tartalmaznak az édességeik, amiket a legmodernebb technológiák segítségével, sokkolásos eljárással tartósítanak. Desszertkínálatukat mindig az adott évszak jellemző alapanyagai és ízei határozzák meg.Így került a mostani összeállításba is a szilva, a sütőtök, a gesztenye, a mogyoró.

 

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!