Palik Júlia Plázs

A dzsihád gyilkos vonzereje: miért dőlnek be a fiatalok?

Ma már nem csak az agresszív apa jelenléte vagy a gyermekkori bántalmazás tényezőiről gondoljuk úgy, hogy táptalaja lehet a szélsőséges ideológiák iránti vonzódásnak. A „terrorista alkat” számos, tulajdonképpen pozitív vágya elégül ki például azoknál, akik az Iszlám Államhoz csatlakoznak, és beolvadnak a csoport identitásába.

MTI Világ

Nem bír Törökország a Szíriába özönlő szélsőségesekkel

A török kormány a Szíriába és Irakba tartó külföldi szélsőségesek valóságos rohamával küzd, ezért a többi ország segítségét kéri a feltartóztatásukhoz – jelentette be helyi idő szerint kedden Washingtonban a török külügyminiszter.

MTI Világ

Csatlakozni akartak az Iszlám Államhoz, bíróság elé állították őket

Norvégiában most először emeltek vádat a skandináv ország Szíriából hazatérő állampolgárai ellen azzal a váddal, hogy csatlakoztak az Iszlám Államhoz és támogatták a terrorszervezetet. A három férfi ártatlannak vallotta magát, de elismerték: azért mentek el Norvégiából, hogy csatlakozzanak az Iszlám Államhoz.

MTI Világ

Radikálisok megpróbáltak behatolni az odesszai bíróságra

A Jobboldali Szektor nevű radikális ukrán szervezet és az úgynevezett "Majdan önvédelmi erőinek" tagjai tüntettek csütörtökön az odesszai bíróságnál, ahol a májusi, 48 ember halálát követelő súlyos kilengések ügyében indított büntetőper kezdődött.

Daróczi Ágnes Nyüzsi

Balogh Artúr, az ámokfutó

A szocialista Balogh Artúr azt bizonygatja: a cigány jogosan veszi el a másét. Mi ez, ha nem a "cigánybűnözés" fasiszta ideológiájának alátámasztására tett kísérlet?

MTI Világ

Fellépést javasol Brüsszel a szélsőségesekkel szemben

Tíz területen javasol fellépést az Európai Bizottság a tagállamoknak annak érdekében, hogy vissza tudják szorítani az erőszakos szélsőségeseket - jelentette be szerdán brüsszeli sajtótájékoztatóján Cecilia Malmström belügyi biztos.

1 2

A címlapról ajánljuk