#szabálysértés

Csikász Brigitta Itthon

Amikor a gyorshajtásnál visszavonulót fúj a rendőrség

Tavaly 125 ezer esetben volt kénytelen a rendőrség a kiszabott bírságot elengedni, mert kiderült, hogy nem jártak el elég körültekintően, emiatt legalább 3.75 milliárd forinttól esett el a költségvetés.

hvg.hu Itthon

Rontó-bontó nyugdíjasok és diákok pusztították a Füvészkertet

Hétfőn bezárta az egyik legnépszerűbb látványosságát, a Viktória házat a budapesti Füvészkert vezetősége. A látogatók - főleg a nyugdíjasok és a diákok - súlyos károkat okoznak a növényekben, az állatokat megdobálták. A helyszínen kertészeknek nincs se idejük, se eszközük arra, hogy megakadályozzák a rongálást, viszont most azt tervezik, bekamarázzák a területet.

MTI Itthon

Bolti szarkák miatt nyögnek a járásbíróságok

Tavaly átlagosan hetvenöt százalékkal emelkedett a járásbíróságokra érkező szabálysértési ügyek száma 2011-hez képest - közölte Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke hétfőn Nyíregyházán.

MTI/Magyar Hírlap Itthon

Rengeteg embert büntetnek meg, akik nem tudnak fizetni

Törvénymódosításon dolgozik a Belügyminisztérium annak érdekében, hogy csökkentse a tavaly megváltoztatott szabálysértési törvény miatt megemelkedett bírósági ügyterhet – írta a Magyar Hírlap.

MLF Itthon

Apró hibán múlott Habony súlyosabb büntetése

Akár két évet is kaphatott volna Habony Árpád, ha a verekedés sértettjei hatékonyabban képviselik az érdekeiket a bíróságon. Bár a miniszterelnöki tanácsadó ügyvédje sajtóhoz eljuttatott leveleiben azt sugallja, hogy nincs szó bűnösségről, tettlegességről, az ügyészség hvg.hu-nak küldött válasza és a törvények szerint formai hibákon múlott, hogy Habony ilyen olcsón megúszta az ügyet. Az ügyvéd arra is utal, hogy védencének megsértették személyiségi jogait, ebben az esetben az a kérdés, hogy Orbán Viktor tanácsadója közszereplő-e.

MTI Itthon

Majdnem 18 ezer magyart büntettek közérdekű munkával

Lopás, rongálás, rendzavarás, közlekedési kihágás és egyéb szabálysértés miatt tavaly csaknem 18 ezer embernek kellett büntetésként közérdekű munkát végeznie. Közülük több mint hatezren le is tudták a rájuk kirótt büntetést, összesen 171 308 órát dolgozva – tudta meg a Világgazdaság a Nemzeti Munkaügyi Hivataltól (NMH).

hvg.hu Sport

Letartóztatták a Newcastle játékosát

Letartóztatták kedden Cheick Tiote-t, a Newcastle United játékosát, miután két éven belül a második autóját foglalja le a rendőrség - írja a Daly Mail.

MTI Itthon

Február elsejével sokminden változik a büntető törvénykönyvben

Február 1-jével számos ponton kissé változik a büntető törvénykönyv (Btk.) és a szabálysértésekről szóló törvény; tucatnyi tényállás kikerül a Btk.-ból, néhány módosul és életbe lép néhány új szabálysértési tényállás, például a hamis statisztikai adatszolgáltatás, a közérdekű bejelentő üldözése és a sajtórendészeti szabálysértés.

Kovács Áron Itthon

Maradt még eszköz Orbán kezében a hajléktalanok ellen

Miközben a kormány újabb nemzeti konzultációval legitimálná a hajléktalanokkal szembeni fellépést, az Alkotmánybíróság a korábbi büntetések felülvizsgálatára utasította a hatóságokat. Országos statisztika nincs, de egy-egy helyen biztosan sportot űztek az utcán élők feljelentéséből, volt, akit negyvenszer írtak fel a rendőrök. Bár a kormányfő még az alaptörvény módosításától sem riad vissza, az alkotmánybírósági határozat sorai közt ott rejtőzik a jogilag helyes megoldás.

MTI Itthon

Kukorelly jogerősen fizethet az önláncolásért

Hatályban tartja a fővárosi XX-XXI-XXIII. kerületi bíróság a Kukorelly Endre volt LMP-s országgyűlési képviselővel szembeni szabálysértési bírságot, amelyet a rendőrség jogszerű intézkedéssel szembeni engedetlenség elkövetése miatt szabott ki rá. A bíróság szerdai budapesti nyílt tárgyaláson hozott végzése ellen nincs helye fellebbezésnek.

hvg.hu Autó

Olcsóbb lett szabálytalankodni

Más megközelítésben, nem kerül közel egy havi fizetésbe, ha a jogsi otthon marad. Gyakorlatilag megfelezték több szabálysértési tétel összegét.

hvg.hu Itthon

A Bándy-ügy utóélete: hamarabb kopogtatnak a rendőrök

Valószínűleg a Bándy-gyilkosság tapasztalata is közrejátszott abban, hogy a Belügyminisztérium szigorította a szabálysértési elzárások végrehajtásáról szóló rendeletet. A pécsi bűncselekmény elkövetőjének ugyanis börtönben kellett volna lennie, amikor gyilkot, de a rendőrök csak két nappal ez után vezethették volna elő.

MT Zrt. Vállalkozás

A munkáltatók többsége még most sem tartja be a szabályokat

Az Országos Munkaügyi és Munkavédelmi Főfelügyelőség a tavaly ellenőrzött munkáltatók 57 százalékánál talált szabálysértéseket, amelyek az ellenőrzésbe vont munkavállalók felét érintették. A munkaügyi hatóság vizsgálata 21.931 munkáltatót és 199.118 munkavállalót érintett tavaly.

1 2 3 4 5 6 7 8 9
Népszava: A forgalomba kerülő Szputnyik vakcina nem egyezik a klinikai teszten vizsgálttal

Népszava: A forgalomba kerülő Szputnyik vakcina nem egyezik a klinikai teszten vizsgálttal

Benyújtotta lemondását az olasz kormányfő

Benyújtotta lemondását az olasz kormányfő

Könnygázzal és vízágyúval oszlatták az erőszakos tüntetőket Hollandiában

Könnygázzal és vízágyúval oszlatták az erőszakos tüntetőket Hollandiában

Sorra kiszervezi az állami egyetemeket a kormány, most mégis alapít egyet

Sorra kiszervezi az állami egyetemeket a kormány, most mégis alapít egyet

A villanyautósoknak egyre több keresnivalójuk van a hazai benzinkutakon

A villanyautósoknak egyre több keresnivalójuk van a hazai benzinkutakon

Erős tavaszra számíthat az ingatlanpiac

Erős tavaszra számíthat az ingatlanpiac

Újabb rejtélyes elefánttetemeket találtak Botswanában

Újabb rejtélyes elefánttetemeket találtak Botswanában

Testkamerával szereli fel a BKK az ellenőröket

Testkamerával szereli fel a BKK az ellenőröket

A címlapról ajánljuk