Hercsel Adél Élet+Stílus

"Az én szememben a koraszülöttek gyönyörűek"

A találkozás egy koraszülöttel majdnem mindig traumatikus élmény a szülőknek, de az első sokk után már ők is nagyon szépnek látják, és gyorsan beleszeretnek a babájukba – mondja a Richter Aranyanyu Díj egyik idei kitüntetettje, Schill Beáta neonatológus, akinek így nemcsak az extrém koraszülöttekkel, hanem a családjukkal is foglalkoznia kell. Milyen esélyei vannak a koraszülötteknek? Hogyan közli az orvos szülőkkel, ha el kell engedni egy babát? Mi az a kenguruzás? Interjú.

hvg.hu Plázs

Űrparadicsomok menthetik meg az emberiséget

A nürnbergi egyetem 2016-ban paradicsompalántákat tervez Föld körüli pályára juttatni, mely kísérlet kulcsszerepet játszhat az emberiség űrben való túlélésében -írja a Die Welt.

Kósa András Itthon

Bajnait inkább az idősebbek akarják, több a tartaléka, mint Orbánnak

Bajnai Gordon rokonszenvesebb a választók körében, mint Orbán Viktor, és a bizonytalan szavazókat is nagyobb számban tudná megszólítani – derül ki több közvélemény kutató intézet adataiból is. Kérdés, miként változik mindez, ha a volt kormányfő napi politikai csatározások szereplőjévé válik majd.

MTI Shake

Új módszerrel kutatják a kékbálnákat

Új akusztikus szondákat mutattak be Sydneyben a kékbálnákkal foglalkozó nemzetközi kutatási programban részt vevő ausztrál tudósok, az eszközzel több száz kilométeres távolságból meg lehet állapítani a cetfélék tartózkodási helyét.

MTI Shake

Jövő hétfőn landolhat a Marson a Curiosity

Közeledik célállomásához a NASA új marsjárója, a Curiosity, amely a tervek szerint 567 millió kilométeres útja végén augusztus 6-án, közép-európai idő szerint 7 óra 31 perckor landol a Marson.

MTI Autó

Kötelező lett a szonda Franciaországban

A francia utakon közlekedő valamennyi járműben kötelező elhelyezni július 1-től kémiai vagy elektronikus alkoholszondát egy új jogszabály alapján, amellyel az alkoholfogyasztással összefüggő balestek számát kívánják csökkenteni.

MTI Itthon

100 forintért szondáztathatják magukat a pécsi fiatalok

Fali alkoholtesztert helyeztek el a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Műszaki Főiskolai Karának B-Klubjában a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság kezdeményezésére pénteken; a 200 ezer forint értékű véralkoholszint-mérő készülék február 8-tól működik.

1 2

A címlapról ajánljuk