szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A férfi tiltakozott, bevitték a kapitányságra, ahol a "szuperszonda" bebizonyította: színjózan volt.

Két napja szondáztatták meg a rendőrök Vác közelében, a műszer azt jelezte, a férfi ivott. Megfújt egy másik szondát, majd egy harmadikat is, mind ittasságot jelzett, de más értékeket. Mivel a férfi tiltakozott, a rendőrök bevitték a kapitányságra, ahol egy "szuperszonda" mérésének is alávetették, az már azt mutatta ki, hogy egy kortyot sem ivott.

A férfi az RTL csütörtök esti híradójának azt mondta, a rendőrök is láthatóan meglepődtek az eredményen, és elnézést kértek tőle.

(Ha nem indul a videó, kattintson ide)

A rendőrség szerint a helyszínen végzett szondáztatás adatai csak tájékoztató jellegűek, csak akkor indul eljárás ittas vezetés miatt, hogyha a vezető elismeri, hogy ivott, illetve ha a kapitányságon egy hitelesített szondának is alávetik a sofőrt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!