#sütés

Ropogjon vagy sem? Kenyérháború Franciaországban
 

Ropogjon vagy sem? Kenyérháború Franciaországban

Új trend ütötte fel a fejét Franciaországban: nem sütik meg rendesen a bagettet a pékek. Azt mondják, újabban a kevésbé sült, sápadt verzió a menő, azt keresik a legtöbben. A franciák egyik szimbóluma, az egyedi formájáról és ropogósságáról híres kenyér egyszeriben félig átsült, fakó képződménnyé változott. De miért is?

SZJ SZJ



Tökéletes házi kenyér - recept
 

Tökéletes házi kenyér - recept

Ha eddig nem próbáltunk volna otthon kenyeret sütni, ne tétovázzunk tovább. Nem csak azért, mert olyan fantasztikus a lakást belengő kenyérillat, hanem, mert egészségesebb és olcsóbb is a boltinál, amit magunk készítünk.

Haulitus Anikó Haulitus Anikó

Így készül a jó sajttorta - recept
 

Így készül a jó sajttorta - recept

Manapság, amikor dohányfagylalttal, szarvasgombás mézes desszerttel, vagy éppen mangalicatöpörtyűs csokoládéval és ehhez hasonlókkal találkozunk, a legkevesebb, hogy sajtból van a torta. Sőt, a cukrászdák, kávézók, bisztrók kínálatából nem is hiányozhat, a világ szinte minden táján ott kínálja magát.

Haulitus Anikó Haulitus Anikó



A zsír, ami összeköt?
 

A zsír, ami összeköt?

Az egyik legnépszerűbb gasztro blog mottóját csak azért plagizáltuk a fenti címben, hogy mindjárt meg is kérdőjelezzük. Összeköt vagy elválaszt? Nem könnyű állást foglalni, hogy a konyhában mikor is használjunk zsírt vagy olajat, vajat vagy margarint.

Haulitus Anikó Haulitus Anikó

A tökéletes csülök – recept
 

A tökéletes csülök – recept

Úgy tűnik, a csülök igazi magyar virtus, nagyon a mi konyhánk sajátja. Nem vitatva, hogy a bajorok is erősek csülökben, de nekik ez csak sörkorcsolya. Míg a mi tányérunkra fő fogásban valamiféle nemzeti hagyomány juttatja, mely feltétlen tiszteletet tanúsít a korszerűtlen, zsíros és egészségtelen, de isteni ételek felé.


A tökéletes házikenyér – recept
 

A tökéletes házikenyér – recept

Régen az otthoni kenyérsütés teljesen mindennapos dolognak számított. Szerencsére manapság újra kezd divatba jönni a saját kezűleg, vagy a kenyérsütő gép bevetésével készített kenyér. Érdemes belefogni, nemcsak az alapanyagokat választhatjuk meg, de kedvünk szerint ízesíthetünk is.

Haulitus Anikó Haulitus Anikó

Tökéletes vasárnapi babrálás: ropi házilag
 

Tökéletes vasárnapi babrálás: ropi házilag

Bizony, nemcsak zacskóban lehet haza hordani, otthon is gyárthatunk ropit. Igaz, felbuzdulásunk történetesen egy ajándékba kapott új szilikonformáknak köszönhető, de előre bocsájtjuk: nélküle is megy.

Marton Levente Marton Levente

Tökéletes vasárnapi sütemény
 

Tökéletes vasárnapi sütemény

Van az úgy, hogy az ember lezavarja valami egyszerűvel a vasárnapi ebédet, aztán délután hiányérzete támad. Sütni kellene valami édeset, könnyűt.

Marton Levente Marton Levente