Ha a vendég meztelen reggeli tornát kér, megkapja
Az elmúlt év legkülönlegesebb vendégigényei színes fantáziáról árulkodnak.
Az elmúlt év legkülönlegesebb vendégigényei színes fantáziáról árulkodnak.
A Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetsége átfogó javaslatcsomagot készít a szakminisztériumnak, a munkaerőhiány megoldása ugyanis nem halogatható tovább.
20-25 hotelt húznak fel a fővárosban az elkövetkező hat-hét évben. A fővárosban jelenleg 19 ezer szállodai szoba szolgálja ki a vendégeket – írja a Világgazdaság.
Csak 2016-ban több mint 13 ezer magánszemélyt tiltottak el a cégvezetéstől, ezzel 30 ezer felé emelkedett az eltiltott személyek száma. A kereskedelem, a vendéglátás, az építőipar és a tanácsadás a legfertőzöttebb ágazatok
Európában elsőként a magyar piacra lép be a világ harmadik legnagyobb pizzériahálózata, az amerikai Little Caesars.
Trump étterem nyílt Irakban, de nem a megválasztott amerikai elnöké, hanem kurd rajongói nyitották.
Valószínű, hogy nem sokat látnak a vendégek a vendéglői forgalmi adó csökkentéséből. Az evőhelyek döntő többsége örül a talált pénznek, köszöni azt, de az árlapot nem írja át.
Jókora versenyelőnyre tehetnek szert a klasszikus vendéglők a munkahelyi étkezdékkel szemben már idén, de főleg jövőre. A kormány azonban gondoskodik róla, hogy olyan nagyon ezek az egységek se járjanak jól, jövő januártól ugyanis a nyakukba akaszt majdnem az akkori áfával megegyező pluszterhet. Mindezt az turizmus fejlesztése jelszavával.
Január elsejétől, vagyis szombat éjféltől 27 helyett már csak 18 százalékos áfa terheli a meleg ételeket, és a helyben készített alkoholmentes italokat. Vagyis újévtől kevesebbet kell fizetni a vacsoráért, már ha a különbözetet nem nyelik le az éttermek, erre a Nógrád Megyei Kereskedelmi Kamara elnöke szerint ugyanis van esély. A kormány bízik abban, hogy érdemben csökkennek az árak – hangzott el a szombati RTL Híradóban.
Pár nagyon menő francia, amerikai meg orosz vendéglő étlapját a Viharsarok egyik eldugott kisvárosa határában, az ott álló jellegtelen hangárokban írják. Az itteni kaviárgyárból vásárolják ugyanis az orosz gasztrokuriózumként híressé lett tokhalkaviárt.
Ember legyen a talpán, aki kiigazodik januártól a vendéglátóiparban a fogyasztást terhelő adók között. A jelenlegi 27 százalék helyett 18 százalékos forgalmi adóval adózik az éttermi étel és a helyben készített ital fogyasztása, de nem mindegy, hogy helyben fogyasztásról vagy elvitelről van szó.
Magyarország Coca-Cola-nagyhatalom, Dunaharasztiból látják el majdnem egész Európát. Megnéztük, hogyan gyártják a mámort.
Kedden délután felszállt a fehér füst a budai Larus rendezvényközpontból: megjelent a Gault&Millau Magyarország étteremkalauz 2017-es kiadványa. Most már tudhatjuk, kik lettek az év legjobbjai, melyik étterembe érdemes menni, hol ehetjük-ihatjuk a legjobbat. Szerintük. Mert a döntés, a végső értékelés úgyis a vendégé.
Jutalmat ad a jó magaviseletű gyermekek után egy olasz vendéglős.
Egyre több szálloda és étterem igyekszik kutyabarátsággal kitűnni, abban bízva, hogy ez üzletileg is megtérül.
Bő százmilliós tendert nyert a Várban is terjeszkedő vendéglős, Zsidai Zoltán Roy. Az Operaháznak és az Erkel Színháznak szállíthat új, illetve használt konyhafelszerelést.
Mosogatóból tulajdonostárs lett a világ legjobb éttermében egy gambiai származású bevándorló.
A McDonald’s minden amerikai éttermében bevezeti az asztalszervizt, azaz pincér hozza a Big Macet az asztalhoz. És ez csak az egyik újítás.
Öt eurót kell kicsengetni a jövő digitális menzáján a ... kinek is? Pincér ugyanis, nincs, de pénztáros sincs a Data Kitchenben. A menüt azért szakácsok főzik.