Katolikus biznisz: luxuséttermet nyit a szegedi püspökség a Dómnál
A szegedi dóm tavaly elkészült látogatóközpontjában hamarosan luxusnak nevezett éttermet nyit a püspökség. A terv kiütötte a biztosítékot a kommentelőknél.
A szegedi dóm tavaly elkészült látogatóközpontjában hamarosan luxusnak nevezett éttermet nyit a püspökség. A terv kiütötte a biztosítékot a kommentelőknél.
Eredeti olasz hagyományokon alapuló gyorsétterem-fagylaltozó koncepció keresi franchise partnereit hazánkban. Elsősorban Budapesten, valamint nagyobb vidéki városokban egyaránt versenyképes befektetési lehetőséget kínálva leendő hazai franchise partnereinek.
A magyar vállalatok nagyjából pont semmilyen szinten nem foglalkoznak a foglalkoztatással kapcsolatos jogszabályokkal. Továbbra is tombol a feketemunka.
Amíg mi azzal voltunk elfoglalva, hogy már pincérnek se akar menni senki, bejátszotta magát egy szlovák cég a londoni ingatlanpiac kellős közepére, A tankönyvpiac és a gázszolgáltatás állami kézbe vétele enyhén szólva is furcsára sikerült, amire jól rímel a Lush egyik illatának neve: halál és hervadás. Ez a hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.
Már nem elég a béremelés. Más juttatásokkal is meg kell fogni a tapasztalt dolgozókat – mondja a szállodás, a vendéglős. Akkor miért csúszott le a vendéglátás a bértábla aljára?
Ühüm, a stilusos vidéki éttermek már megint kifundáltak valamit. Bocsánat, öhöm. Mert például ezzel a hortobágyi pásztorétellel is etetik a jó népet vasárnap Veszprémben.
Magyarországon is prémium sportbárt nyitna a The Titled Kilt franchise.
Ugyan a vendéglátásban munkaerőhiány van, de a szakácsok már itthon is keresnek annyit, amennyit Nyugat-Európában – közölte Kovács László, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke a Kossuth Rádióban.
A hungarikumok előszobájába lépett a tiszai halászlé: bekerült a nemzeti értéktárba.
Lassan teljesen elfogynak a szakképzett pincérek és szakácsok a Balaton mentén a vendéglőkből, a csárdák és bisztrók már egymás dolgozóit vadásszák le. A jelenség nem új, de idén minden korábbinál súlyosabb, és már a forgalom is csökken ahhoz képest, amennyi vendéget kiszolgálhatnának. Lassan már tényleg csak diákok dolgoznak a tó környéki vendéglátásban?
Burgerkészítő robotokat fejlesztett ki egy kaliforniai startup, az új "munkaerőt" hamarosan ki is próbálják egy menő San Franciscó-i burgerbárban.
Nyugat-Magyarországtól Kelet-Magyarországig négy célpontot ezentúl kiemelt jelentőségűként kezelnek: jövőre komplex, egységes szállodafejlesztések kezdődnek.
Négyévnyi renoválás után nyitott meg újra a Ritz Paris, ami többek között arról nevezetes, hogy egyik lakosztályát 35 évig bérelte Coco Chanel, és Az eltűnt idő nyomában is itt született.
Jamie Oliver budapesti éttermében számos vendég panaszkodik arra, hogy elfogytak az ételek, amit rendelni akartak, illetve hogy a pincérek sem voltak túl kedvesek.
Ha azt halljuk, Tokaj-hegyaljai borvidék, jó eséllyel elsőre Mád jut az eszünkbe, és aztán Tállya, Erdőbénye. Holott olyan kevésbé felkapott helyet is érdemes felfedezni, mint például Tarcal.
Ismét itt az étteremhét, a háromfogásos menük ára egységesen 3300 forint lesz, kivéve néhány exkluzív étteremben, ahol 4900 forintért lehet végigenni a menüsort. Az egyhetes program célja, hogy felhívja a figyelmet a magyar konyha sokszínűségére, illetve hogy az egyedi áron kínált menükkel olyanokat is mozgósítson, akik csak ritkán, vagy sosem járnak étterembe.
A szállodai televíziókról a legtöbb embernek valószínűleg ugyanaz a dolog ugrik be elsőként: egy sokcsatornás, nem túl modern készülék, amit csak ritkán kapcsol be a vendég, hiszen nem azért utazik el nyaralni, hogy egész nap a tévé előtt üljön. Ez utóbbi persze igaz is, a készülékek fejlődésének köszönhetően azonban ma már jóval fontosabb kellékei lehetnek a kényelmes ellátásnak, mint azt elsőre bárki is gondolná.
Egyre népszerűbb a falusi turizmus – az idén is mintegy félmillióan választottak ilyen szálláshelyet.
Akkora sikernek bizonyult a londoni meztelen étterem, hogy a világ több városában is követőkre talált az úgynevezett „foodies for nudies” jelenség.