Előzetesbe került a pofátlanul túlszámlázó pub két működtetője
A Váci utcai vendéglőben régóta lehúzták már a vendégeket, évekkel ezelőtt rejtett kamerával mutatták be tévések a csalásokat.
A Váci utcai vendéglőben régóta lehúzták már a vendégeket, évekkel ezelőtt rejtett kamerával mutatták be tévések a csalásokat.
Valószínű, hogy nem sokat látnak a vendégek a vendéglői forgalmi adó csökkentéséből. Az evőhelyek döntő többsége örül a talált pénznek, köszöni azt, de az árlapot nem írja át.
Ember legyen a talpán, aki kiigazodik januártól a vendéglátóiparban a fogyasztást terhelő adók között. A jelenlegi 27 százalék helyett 18 százalékos forgalmi adóval adózik az éttermi étel és a helyben készített ital fogyasztása, de nem mindegy, hogy helyben fogyasztásról vagy elvitelről van szó.
Öt eurót kell kicsengetni a jövő digitális menzáján a ... kinek is? Pincér ugyanis, nincs, de pénztáros sincs a Data Kitchenben. A menüt azért szakácsok főzik.
Két éhes és meglehetősen pimasz pelikán szállt rá egy turistára egy törökországi étterem teraszán. A nő rövidujjú felsőt viselt, így csipkedték meg az óriási madarak kartól combig. Egy pincér végül közbelépett, de a nyakig elvörösödött vendégnek ezután is jól jött az ülőpárna, amit védőpáncélként használhatott. Videó.
Valószínűleg kínai éttermek asztalára szánták a nemcsak gasztronómiai ínyencségnek, de afrodiziákumnak is számító krokodilfarkakat. A fagyasztott vágykeltők már nem érkezhettek meg rendeltetési helyükre.
Ki kapja meg vajon az éttermi számlában fizetendő szervizdíjat? – merül fel a kérdés lépten-nyomon. Olykor maguk az éttermek sincsenek ezzel tisztában. Mutatjuk, kit illet meg a szervizdíj, és milyen adózási, tb-szabályokat kell betartani.
Mintha vészhelyzet lenne a balatoni vendéglátásban. Az egyre kevesebb vendég már nem is számít meglepőnek, sőt inkább az okozhatna kisebbfajta zűrzavart, ha sokan volnának, mivel nem lenne, aki kiszolgálja őket. Kritikussá vált a munkaerőhiány, jószerivel mindenki, aki egy kicsit is konyít a szakmához, lelépett külföldre, pedig nem is biztos, hogy jobban jár. Etetni azonban kell, a diszkónak is pörögnie kell, így nagyjából bárkit alkalmaznak pultosnak, pincérnek, aki a hajlandóság minimális jeleit mutatja. Elmentünk körülnézni, videósunk is jött velünk.
Éppen 105 éve, hogy egy alig 27 éves fiatalember, bizonyos Gundel Károly átvette a városligeti Wampetics vendéglőt, és ezzel kezdetét vette a magyar vendéglátás történetének meghatározó fejezete. És éppen 110 éve, hogy a vendéglős önkéntesként bevonult katonának, és 43 hónapot töltött a fronton.
Egy vállalkozás, amely úgy áll bele a piaci versenybe, hogy abból az adottságából kovácsol előnyt, ami első ránézésre sokak szerint akár a létét is megkérdőjelezhetné. Amely úgy nyereséges működésének gyakorlatilag első percétől kezdve, hogy éppenséggel a tartós üzleti sikertelenséget sem lehetne feltétlenül kudarcként értelmezni. Amely veszteségével sokkal többet veszítene az elmaradt profitnál, de amely számára mégsem a pozitív pénzügyi eredmény a legfontosabb. A szekszárdi Ízlelő étterem szinte kizárólag fogyatékosokkal működik olyan sikerrel, hogy már franchise hálózatban gondolkodnak.
Két vendéglő gyulladt ki csütörtök éjjel Fertőrákoson. Az egyik teljesen kiégett.
Olvasónk, Szabados Márk készítette a XIII. kerületi Meder utcában az alábbi felvételt, amely alighanem a legszimpatikusabb üzenet az étteremlátogatók felé.
A rántott hús a Kárpát-medence Jinje és Jangja, a magyar néplélek alfája és ómegája. Életünk első rágható ételeinek egyike, és földi pályafutásunk utolsó receptje, amit elfelejtünk.