#étterem






Hasbeszélő: A villamos nem aluszik – a nagy túlélő, a Remiz
 

Hasbeszélő: A villamos nem aluszik – a nagy túlélő, a Remiz

Jártunkban-keltünkben megéhezünk, megszomjazunk, megállunk kispiszkostól a fine diningig. Nosztalgiázunk és felfedezünk, megyünk az emlékeink után, rábízzuk magunkat a véletlenre, vagy éppen nagyon is tudatosan keresünk valami újat. Aztán elmeséljük, mondjuk a magunkét. A vendégét – mert mi vagyunk a mindenkori vendég. Felbukkanásunk bárhol várható. Most éppen a Budakeszi út elején, a Szép Ilona villamoskocsiszín szomszédságában jártunk.

GyéZsé GyéZsé














Az étterem, ahol nemcsak Rózsa Sándor, de az egész 19. század is megelevenedik
 

Az étterem, ahol nemcsak Rózsa Sándor, de az egész 19. század is megelevenedik

"Egy belvárosi étteremben kevésbé lehet sózni az ételeket, mint a külvárosban" - vélik a budapesti Urban Betyár tulajdonosai. A Leidal család azonban azt is tudja, másfajta élményre is szükség van már, így ők nemcsak ételekkel, hanem egy egyedülálló néprajzi gyűjteménnyel is igyekeznek becsábítani a vendégeket. De mi volt előbb? A gyűjtemény vagy a konyha? És mire van szükség a Covid után a vendéglátásban? Leidal Csabával és fiával beszélgettünk.