Hatalmas sorok voltak este Oroszországban a bezáró McDonald’s éttermei előtt
Ugyanúgy, ahogy akkor, amikor 1990-ben az első gyorséttermét nyitotta a brand Oroszországban.
Ugyanúgy, ahogy akkor, amikor 1990-ben az első gyorséttermét nyitotta a brand Oroszországban.
Még vendégeket se fogadott az egyik legtapasztaltabb magyar séffel újranyitó, Michelin-csillagos étterem, a Costes Downtown, de már támadni kezdték az ételeiket, mert nem úgy néztek ki, ahogy sokak szerint manapság szokás. Ott voltunk a megnyitón, ahol a tulajdonos Gerendai Károly nagy bejelentést is tett.
Miután a hús- és tejipar felelős a mezőgazdasági üvegházhatásúgáz-kibocsátás 15-20 százalékáért, evidenciának tűnik, hogy nem csupán az egészségre, hanem a környezetre is jó hatással lehet a növényi alapú táplálkozás. De hogyan vehetők rá a húsimádók, hogy változtassanak preferenciájukon?
Az étkezde korábbi üzemeltetője ellen több végrehajtás is folyamatban volt már, amikor Pintér Máté érdekeltsége megvásárolta.
A francia elnök jelentősen meg akarja nehezíteni azok életét, akik nem hajlandók felvenni a koronavírus elleni vakcinát, erre pedig minden lehetősége is adott egy friss törvényjavaslat miatt.
A Csalogány26 a Facebookon jelezte, hogy a budai vendéglő nem nyit ki többé.
Szombaton új McDonalds’ étterem nyitott, ezúttal az ország egyik legszegényebb térségében, a Borsod megyei Ózdon.
Az újdonság persze nem csak az éttermes fizetésnél lesz hasznos. Akár a lakbért is lehet majd vele osztani. Elsőként az amerikai felhasználóknál kezdik el tesztelni.
Alig egy héttel ezelőtt az Olimpia Vendéglő jelentette be, hogy hamarosan bezár, most a Fricska húzza le végleg a rolót, a bezárás oka viszont egészen más.
Az ország egyik legjobb és legismertebb séfje, akit egyaránt inspirál a játékosság, a művészet, a fizika vagy épp egy tetőcserép formavilága. Aki, ha a vendég szeretné, akár a konyhába is beengedi. Aki háromszavas leírásokkal dolgozik az étlapon, de alapos oka van rá. Aki pontosan meg tudja mondani, hogy mit adnak hozzá a gasztrokultúrához a főzős műsorok vagy a fine dining az otthoni főzéshez. Sárközi Ákos Michelin-csillagos séffel beszélgettünk.
Az elmúlt két év bizonytalanságai miatt döntött a tulajdonos.
A forgalmas nyár után most – ha teljes lezárás lesz a vírus miatt – összeomlás következhet a szektorban.
Az Oscar-díjas színész sorra járja be Budapest éttermeit.
Az ország vezetői a COP 26 után meglátogatták a híres török szakács éttermét, ahol a lakomák milliókba kerülnek. A szegénységgel küzdő szocialista országban azóta protest nőtt ki az extravagáns séf utánzásával, amit a hatóságok megelégeltek.
Az önműködő eszközöktől sokan ódzkodnak, de egy floridai étteremben valami mást tapasztaltak: több lett jatt, miután egy robot is pincérnek állt.
Béremelésre lenne szükség az ágazatban, azonban a vendéglátósok nincsenek olyan helyzetben, hogy többet fizessenek az alkalmazottaknak.
Olyan ez, mintha a szakácsok és konyhai alkalmazottak válla fölött az év minden napjának minden percében egy szakértői csapat figyelné, hogyan állítják össze a fogásokat – lelkesedik az Agot AI amerikai startup honlapja.