#étterem

Főzni nem tudott, csak ízeket komponálni – 140 éve született Gundel Károly, aki világhírűvé tette a magyar vendéglátást
 

Főzni nem tudott, csak ízeket komponálni – 140 éve született Gundel Károly, aki világhírűvé tette a magyar vendéglátást

Egy bajor család alapozta meg a „magyaros vendéglátás” világhírét. A 140 évvel ezelőtt, 1883. szeptember 23-án született Gundel Károly adaptálta a magyar konyhát az európai gasztronómiához. Arra született, hogy híres apja árnyékában éljen, de a hírneve túlnőtt még az apjáén is. Sohasem főzött, de híres ételek hosszú sorát ihlette és alkotta meg. Az ő szakácskönyveiből ismeri a világ a magyar konyhát. A páratlanul népes család élete tele volt sikerekkel és tragédiákkal. Magyar és világhírességek tömegei kötődtek a Gundelekhez és vendéglőikhez.

Révész Sándor Révész Sándor









Hasbeszélő: Kockás abroszos fogadóérzés új idők új stílusában Szadán
 

Hasbeszélő: Kockás abroszos fogadóérzés új idők új stílusában Szadán

Jártunkban-keltünkben megéhezünk, megszomjazunk, megállunk „kispiszkostól” a fine diningig. Nosztalgiázunk és felfedezünk, megyünk az emlékeink után, rábízzuk magunkat a véletlenre, vagy éppen nagyon is tudatosan keresünk valami újat. Aztán elmeséljük, mondjuk a magunkét. A vendégét – mert mi vagyunk a mindenkori vendég. Felbukkanásunk bárhol várható. Most éppen Szadán voltunk.

GyéZsé GyéZsé


Fülke: A HVG nagy nyári programajánlója
 

Fülke: A HVG nagy nyári programajánlója

Kávézóktól és éttermektől kezdve, koncerteken és fesztiválokon át, sétákon és kirándulásokon keresztül városokig és természeti csodákig – közéleti podcastunkban 12 kollégánk adta egymásnak a kilincset és ajánlott izgalmas programokat és helyeket a nyári kikapcsolódáshoz.

hvg.hu hvg.hu


Hasbeszélő: A KIOSK jó példa, hogy milyen az igazi vendégül látás
 

Hasbeszélő: A KIOSK jó példa, hogy milyen az igazi vendégül látás

Jártunkban-keltünkben megéhezünk, megszomjazunk, megállunk „kispiszkostól” a fine diningig. Nosztalgiázunk és felfedezünk, megyünk az emlékeink után, rábízzuk magunkat a véletlenre, vagy éppen nagyon is tudatosan keresünk valami újat. Aztán elmeséljük, mondjuk a magunkét. A vendégét – mert mi vagyunk a mindenkori vendég. Felbukkanásunk bárhol várható. Most éppen a Belvárosban, a Március 15. téren.

GyéZsé GyéZsé