szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Halkakas tulajdonosai az alapanyagárakkal és a gazdasági körülményekkel indokolták a bezárást.

December 20-ával bezár a Halkakas – jelent meg a közlemény az étterem hivatalos Facebook-oldalán kedden. „Az elmúlt két és fél évben rengeteget küzdöttünk, hogy a felszínen maradjunk, de a tervezhetetlenség, az alapanyagunk körüli bizonytalanság (lesz-e és mennyiért) és a gazdasági körülmények arra a döntésre sarkalltak minket, hogy egyelőre elbúcsúzzunk tőletek” – írják.

Azonban a közleményben maradt némi biztatás is: „a Halkakassal biztosan fogtok még találkozni, nem szűnünk meg teljesen, de bizonytalan időre visszavonulunk”.

A Halkakas tíz éve indult, akkor a Veres Pálné utcában. Később a Dohány utcába költöztek, második egységüket februárban nyitották meg a Margit körúton. Bár utolsó nyitvatartási napjuk december 20-a, kommentben azt írták, hogy karácsonyi menüt még fognak készíteni, azokat december 23-án és 24-én lehet majd átvenni.

 

A Cserpes, a Leves és a Halkakas - Nagyítás-fotógaléria

Halbisztró, tejivó, levesbár, háztáji piac - sorra nyílnak Budapesten a színes és szinte pillanatok alatt befutó gasztroterek. Olyan fiatalok állnak össze, akik sosem vendéglátóztak, mégis úgy érzik, ők lesznek azok, akik betömik a piacon tátongó lyukakat, és nem is igen lőnek mellé. A városnak egyértelműen kell a bio, a magyar és a retro is.

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!