Kihívások és lehetőségek – mire számítanak az európai vállalkozások?
Összességében pozitív növekedési kilátásokról számoltak be az európai vállalkozások az Eurobarométer friss felmérése szerint.
A Halkakas tulajdonosai az alapanyagárakkal és a gazdasági körülményekkel indokolták a bezárást.
December 20-ával bezár a Halkakas – jelent meg a közlemény az étterem hivatalos Facebook-oldalán kedden. „Az elmúlt két és fél évben rengeteget küzdöttünk, hogy a felszínen maradjunk, de a tervezhetetlenség, az alapanyagunk körüli bizonytalanság (lesz-e és mennyiért) és a gazdasági körülmények arra a döntésre sarkalltak minket, hogy egyelőre elbúcsúzzunk tőletek” – írják.
Azonban a közleményben maradt némi biztatás is: „a Halkakassal biztosan fogtok még találkozni, nem szűnünk meg teljesen, de bizonytalan időre visszavonulunk”.
A Halkakas tíz éve indult, akkor a Veres Pálné utcában. Később a Dohány utcába költöztek, második egységüket februárban nyitották meg a Margit körúton. Bár utolsó nyitvatartási napjuk december 20-a, kommentben azt írták, hogy karácsonyi menüt még fognak készíteni, azokat december 23-án és 24-én lehet majd átvenni.
A Cserpes, a Leves és a Halkakas - Nagyítás-fotógaléria
Halbisztró, tejivó, levesbár, háztáji piac - sorra nyílnak Budapesten a színes és szinte pillanatok alatt befutó gasztroterek. Olyan fiatalok állnak össze, akik sosem vendéglátóztak, mégis úgy érzik, ők lesznek azok, akik betömik a piacon tátongó lyukakat, és nem is igen lőnek mellé. A városnak egyértelműen kell a bio, a magyar és a retro is.
Összességében pozitív növekedési kilátásokról számoltak be az európai vállalkozások az Eurobarométer friss felmérése szerint.
Összefoglaló a kedvezményes konstrukciók feltételeiről: mire, milyen feltételekkel lehet igényelni ilyen forrást?
Főszabály szerint a munkabért forintban kell fizetni. Vannak azonban kivételek, amely esetekben ettől el lehet térni.
Az idénymunkásokat foglalkoztató vállalkozásoknak kihívás a szabályok szigorodása.
Büszkén hirdeti magát Budapest legelőkelőbb éttermei közt a Nobu, az étterem alapvetés a világsztárok között is. Most betekintést kaptunk arról, hogy az alapító Nobuyuki Matsuhisa szellemében hogyan készül náluk a japán konyha egyik legegyszerűbb, mégis legelőkelőbb fogása, a szasimi.
Ruszin-Szendi Romulusz korrupciógyanús ügyeinek felelőséről is kérdeztünk a hadügyminisztert.