Kiderült, mibe halt bele a kecskeméti vemhes szurikáta

Kiderült, mibe halt bele a kecskeméti vemhes szurikáta

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Az ötödikes fiú bottal ingerelte az állatot, amely ezután harapta őt meg.

Mint arról beszámoltunk, hétfőn a Kecskeméti Vadaskertben egy osztálykiránduláson lévő fiú a tiltás ellenére benyúlt Zarához, a vemhes szurikátához, aki ösztönösen beleharapott a fiú kezébe, mire a fiú valószínűleg a rémülettől a földhöz csapta az állatot. Zara és utódai azonnal elpusztultak.

A Bors most azt írja, egy ötödikes fiú volt az, aki az alapvető tiltás, majd a többszöri külön szóbeli figyelmeztetés ellenére is bottal kezdte piszkálni a vemhes Zarát, amely ösztönösen beleharapott a gyerek kezébe, aki egy reflexmozdulattal vágta földhöz szegényt.

Tokovics Tamás, a vadaskert igazgatója, aki kiskorában maga nevelte az állatot, a húsz méterre lévő irodájából pillanatok alatt odaért a szurikáták kifutójához, a lapnak pedig elmondta, a kisállat szájából és az orrából is dőlt a vér.

Szívmasszázzsal és légbefújással megpróbáltam újraéleszteni, de hiába. A boncolásból kiderült, hogy két utódot várt, a halálát pedig aortarepedés okozta. Az általános iskolai osztályt kísérő tanárok és szülők elnézést kértek, de leírhatatlanul elkeserít, hogy a fiú nem is simogatni akarta a harapás előtt, hanem bottal piszkálta

– mondta az igazgató, aki hozzátette, az állatok egyébként be vannak oltva veszettség ellen, így a harapás egy kis fájdalmon kívül nem jár veszéllyel.

A szurikátáknál a csapat és a család főnöke a vezérnőstény, minden körülötte zajlik, a történtek után pedig a kecskeméti hím szurikáta, Zorró órákig kereste és hívta párját.

Hozzászólások