szerző:
hvg.hu

Ő fogja képviselni hazáját decemberben a Miss Universe döntőjében.

Transznemű nő fogja képviselni Spanyolországot a decemberi Miss Universe szépségversenyen. Angela Ponce, akit még július elején lett az első a spanyol szépségversenyen, ezzel az első transznemű lett, aki nyer is a versenyen.

A Miss Universe hat éve engedélyezi a transzneműek indulását a versenyen, miután még 2012-ben Kanadában kizártak egy indulót, miután kiderült, hogy valaha férfi volt. Végül egy LMBT-szervezet meggyőzte az akkor Donald Trump tulajdonában álló szépségversenyt, hogy engedélyezze transzneműek indulását is a versenyen.

A spanyol szépségkirálynő korábban indult 2015-ben a Miss World versenyen is, de akkor nem őt választották az ország képviselőjének, csak a Miss Cadiz címet kapta meg.

A most 27 éves szépségkirálynő korábban azt nyilatkozta, hogy 11 éves korában kezdte felfedezni saját nemiségét, és végül 2014 áprilisára fejezte be a nemváltást.

©

Egy spanyol lapnak korábban azt mondta, hogy a társadalom szerinte nincs felkészülve a sokszínűségre, ő ezért állt ki a nyilvánosság elé. "Nem vagyok fura, csak más a történetem, egy nő, aki máshogy jött a világra, de ettől még nő vagyok" - magyarázta akkor.

Most, miután július elején megnyerte a spanyolországi versenyt, azt írta a közösségi oldalára, hogy szeretne a befogadás, a tisztelet és a sokszínűség szószólója lenni, és nem csak az LMBTQ+ közösség számára, hanem mindenkinek.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Donald Trump rémálma zajlik épp a mexikói határnál

Donald Trump rémálma zajlik épp a mexikói határnál

„Embertelen komédia”: miért nincs több női menedzser?

„Embertelen komédia”: miért nincs több női menedzser?

Megindult a domb egy útépítés miatt

Megindult a domb egy útépítés miatt

Csak egy rémisztő fémtorzó maradt a Suzukiból Esztergomnál - fotók

Csak egy rémisztő fémtorzó maradt a Suzukiból Esztergomnál - fotók

Kupakok ezreivel segítenek egy kislányt Nagyúton

Kupakok ezreivel segítenek egy kislányt Nagyúton

212 milliós mínuszban a szombathelyi uszoda

212 milliós mínuszban a szombathelyi uszoda