szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ő fogja képviselni hazáját decemberben a Miss Universe döntőjében.

Transznemű nő fogja képviselni Spanyolországot a decemberi Miss Universe szépségversenyen. Angela Ponce, akit még július elején lett az első a spanyol szépségversenyen, ezzel az első transznemű lett, aki nyer is a versenyen.

A Miss Universe hat éve engedélyezi a transzneműek indulását a versenyen, miután még 2012-ben Kanadában kizártak egy indulót, miután kiderült, hogy valaha férfi volt. Végül egy LMBT-szervezet meggyőzte az akkor Donald Trump tulajdonában álló szépségversenyt, hogy engedélyezze transzneműek indulását is a versenyen.

A spanyol szépségkirálynő korábban indult 2015-ben a Miss World versenyen is, de akkor nem őt választották az ország képviselőjének, csak a Miss Cadiz címet kapta meg.

A most 27 éves szépségkirálynő korábban azt nyilatkozta, hogy 11 éves korában kezdte felfedezni saját nemiségét, és végül 2014 áprilisára fejezte be a nemváltást.

©

Egy spanyol lapnak korábban azt mondta, hogy a társadalom szerinte nincs felkészülve a sokszínűségre, ő ezért állt ki a nyilvánosság elé. "Nem vagyok fura, csak más a történetem, egy nő, aki máshogy jött a világra, de ettől még nő vagyok" - magyarázta akkor.

Most, miután július elején megnyerte a spanyolországi versenyt, azt írta a közösségi oldalára, hogy szeretne a befogadás, a tisztelet és a sokszínűség szószólója lenni, és nem csak az LMBTQ+ közösség számára, hanem mindenkinek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Koronavírusos a FIFA elnöke, Gianni Infantino

Koronavírusos a FIFA elnöke, Gianni Infantino

Három embert megölt egy terrorista egy nizzai templomban

Három embert megölt egy terrorista egy nizzai templomban

Operatív törzs: Éttermekben és szórakozóhelyeken is maszkot kell viselni hétfőtől

Operatív törzs: Éttermekben és szórakozóhelyeken is maszkot kell viselni hétfőtől