szerző:
hvg.hu

A különleges táska anyaga a komolyabb gépkarabélyok, az AK–47-es és az M–16-os fegyverek lövedékeinek is ellenáll.

Az Egyesült Államokban történt iskolai lövöldözésekben látta meg a piaci rést az izraeli harcászati felszereléseket gyártó Masada Armour, amely golyóálló mellénnyé alakítható hátizsákokat kezdett gyártani.

Az extra védelmet nyújtó táska nem szokványos fajta: könyvek nélkül is három kilogramm súlyú, így elsősorban az idősebb diákoknak ajánlják, tekintve, hogy a kicsik nem biztos, hogy elbírnák. Különleges borítást kapott, amely a komolyabb gépkarabélyok, így például egy AK–47-es, vagy az utóbbi idők erőszakos cselekményeihez használt M–16-os puska lövedékeit is képes felfogni.

A táska úgy működik, hogy támadás esetén hordozója az oldalába varrt tapaszokat meghúzva tudja maga elé fordítani. A gyártó szerint ez nagyjából két másodpercet igényel.

A termék iránti érdeklődés annak ellenére sem csökkent, hogy a táskát igen drágán, 500 dollárért cserébe, átszámítva mintegy 140 ezer forintért kezdték árulni.

(RT)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!