szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A kanadaiak várják a hercegi párt, de lehet, hogy ez sokba fog nekik kerülni.

Harry herceg és Meghan Markle elszakadási tervének egyik fontos eleme, hogy az idejüket egy részét ezentúl Kanadában szeretnék tölteni, miközben azért megtartanák a nagy-britanniai rezidenciájukat is. A királyi családról való leválásuk már így is rengeteg egyeztetést követel – már az nem volt egyszerű, hogy megszerezzék a királynő jóváhagyását –, de most azzal kell szembenézniük, hogy a kanadai letelepülésükhöz is szükség lesz némi egyeztetésre.

Erre utal Justin Trudeau kanadai miniszterelnök megjegyzése, miszerint a kormánya egészen mostanáig még nem mérlegelte, mit is jelent, hogy a Sussex család Kanadába költözik, és előrevetítette, hogy sok mindent át kell majd beszélniük.

Trudeau azt mondta, hogy a kanadaiak többsége támogatja ugyan Harryék letelepedését, de figyelmeztetett arra, hogy ennek a költségeit is meg kell vizsgálniuk. Arra a kérdésre, hogy a védett személyeknek számító Sussexék biztonságának a költségeit a kanadai adófizetők állják-e, Trudeau kitérő választ adott, és annyit mondott, hogy erről zajlanak még a tárgyalások.

Még több Élet + Stílus a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Vándor Éva Élet+Stílus

Harry és Meghan: ez a szakítás lesz a végső?

A feszültség, aminek eddig csak jelei voltak a királyi családon belül, most már nyilvánvaló: Harry herceg és Meghan Markle a jövőben visszalépnek uralkodói családban rájuk háruló kötelezettségektől, és dolgozni fognak. Az viszont még nem világos, hogy mennyire lesz működőképes az új hibrid modell, amellyel a Sussexék próbálkoznak, hogy szabaduljanak a királyi kötelékekből. Mint ahogyan az sem, hogy mihez kezd ezzel a problémával a monarchia.