szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

110 ezer panasz érkezett a BBC-hez.

A brit televíziózás történetének legtöbbet bepanaszolt mozzanata lett Fülöp herceg halálhírének a közvetítése. Nagyon sok tévénéző túlzónak tartotta, hogy Erzsébet királynő férjének múlt pénteki halála miatt levették a műsorről az EastEnders című sorozat vagy a MasterChef soron következő epizódját, és a gyászhírt, valamint a Fülöp herceg előtti tisztelgéseket ismételték.

A BBC-hez az eddigi számítások szerint 110 994 panasz érkezett emiatt. A BBC One és a BBC Two is Fülöp hercegnek szentelte a péntek esti műsorsávját, ami komoly zuhanást eredményezett a nézettségben, nagyon sokat elkapcsoltak vagy kikapcsolták a tévét, és inkább valamelyik streamingszolgáltató kínálatából válogattak.

De az emberek nemcsak az elmaradt műsorok miatt elégedetlenkedtek, hanem azért is, mert a megemlékezésekben szerepelt például András herceg, aki a börtönben öngyilkosságot elkövető Jeffrey Epsteinhez fűződő kapcsolatai miatt vonult háttérbe. András herceg miatt csaknem 400 panasz érkezett. 233-an panaszkodtak amiatt, hogy meglátásuk szerint a műsorvezetők nem a megfelelő öltözéket viselték – a bemondók például nem voltak feketében. De akadt 116 ember, aki meg azért panaszkodott, mert a BBC túlságosan is megkönnyítette a panaszkodást a műsorai miatt.

A BBC még a héten reagálni fog a nagy felháborodásra.

Meghalt Fülöp - a brit monarchia elvesztette a mesebeli hercegét

Alig néhány hónappal a századik születésnapja előtt meghalt Fülöp herceg, Erzsébet királynő férje és támasza. Egy hosszú, kalandokban és szolgálatban gazdag élet ért véget, és a brit monarchia elveszítette az egyik legfontosabb tartóoszlopát.

Még több Élet + Stílus a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!