szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A szeptembertől színészosztályt vezető Szarvas úgy véli, sokan azért mennek az egyetemre, mert ők ott fognak tanítani.

Free SZFE
Egyre nagyobb az ellenállás a hallgatók és a tanárok részéről a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) autonómiájának csorbításával szemben a kormány döntése miatt, miszerint az egyetem alapítványként működhet tovább Vidnyánszky Attila vezetése alatt. Az SZFE körül kialakult szolidaritási mozgalomhoz egyre több világhírű művész csatlakozik, Vidnyánszkyék mégsem tágítanak. Az SZFE-botrány legfrissebb fejleményeit cikksorozatunkban követheti.
Friss cikkek a témában

Szarvas József kifejtette, hogy “a Színház- és Filmművészeti Egyetemnek és egyáltalán a művészetnek a szekerét le kell venni arról a vágányról vagy ki kell emelni abból a kátyúból, amelyre rátették, amikor azt mondták, hogy a művészet lényegénél fogva pártos. Nem. A művészet az szabad. A művészet lényegénél fogva szabad. (…)” – mondta a Bayer-show-ban a színész.

Úgy véli, vannak olyanok, akik azért nem jelentkeztek most az egyetemre, mert ő és Rátóti Zoltán fog ott tanítani. De abban is biztos, hogy vannak, akik éppen azért jönnek, mert ők lesznek a tanárok.

“Én azt várom, hogy történjen valami személyes ügy az egyetemen, ami rólunk szól, majd arról a kis közösségről, amit hívjunk majd osztálynak” – tette hozzá.

Még több kultúra a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
HVG360 hvg360

Élesben Szarvas Józseffel: Az egy bulvár ügy, hogy tanár leszek az SZFE-n

Szarvas József lesz a jövőre induló színészosztály vezetője – közölte az Színház- és Filmművészeti Egyetem új kuratóriuma a héten. A Jászai Mari-díjas színművész szerint kinevezésének nem kellene sajtóhírnek lennie, és nem is érdekli, mit szólnak hozzá az emberek. Megérti az egyetemüket féltő diákokat, de azt mondja: döntse el a gyakorlat, hogy jó tanár lesz-e.