szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az MNB mától átmenetileg felfüggesztette a Norbi Update Lowcarb-részvények kereskedését, mivel a kibocsátó megsértette a tájékoztatási kötelezettségre vonatkozó jogszabályi előírásokat. A moratórium a jegybank által előírt rendkívüli, illetve rendszeres tájékoztatás Norbi Update Lowcarb Nyrt. általi közzétételéig marad érvényben.

A jegybank folyamatos piacmonitoring tevékenysége keretében a közelmúltban kiemelten vizsgálta a Norbi Update Lowcarb Nyrt. által nyilvánosságra hozott információkat, és sorozatos szabálysértéseket észlelt. Norbiék elmulasztották közzétenni a részvényekhez kapcsolódó szavazati jogok számát sorozatonként, a saját részvény-állományok feltüntetését, és az alaptőke nagyságát. Az MNB észlelte továbbá, hogy bár a kibocsátó saját és a tőzsde honlapján 2016. március 30-án közzétette a 2016. április 29. napjára összehívott rendkívüli közgyűlés meghívóját, a jegybank által működtetett hivatalos közzétételi helyen ezt elmulasztotta megtenni – derül ki a jegybenk közleményéből.

Az MNB – miután egymilliós bírsággal sújtotta a társaságot – haladéktalanul tájékoztatást kért a kibocsátótól, és a mulasztás okán, illetve az MNB rendelkezésére álló egyéb bizonyítékok alapján a jegybank megállapította, hogy a Norbi Update Lowcarb Nyrt. technikai okokból átmenetileg képtelen az MNB által működtetett hivatalos közzétételi hely használatára, ezért a jegybank mai határozatával haladéktalanul felfüggesztette a Norbi Update Lowcarb Nyrt. részvényeinek forgalmazását a Budapesti Értéktőzsdén.

Az MNB a jelen ügy kapcsán általános jelleggel is kiemeli: a szabályozott piacra bevezetett értékpapírok kibocsátóinak – a tőkepiacról szóló törvényben előírtak alapján – kifejezetten magas szinten kell gondoskodniuk tájékoztatási kötelezettségeik teljesítéséről. A jogszabályi előírásoknak történő megfelelés előfeltétele, hogy valamennyi kibocsátó – tájékoztatási kötelezettségei haladéktalan teljesítése érdekében – mindenkor biztosítsa hozzáférését a jegybank által működtetett hivatalos közzétételi helyhez.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Iszlamista orosz késelt meg egy nőt egy norvég plázában

Iszlamista orosz késelt meg egy nőt egy norvég plázában

Egymillió menekültet legalizált Etiópia

Egymillió menekültet legalizált Etiópia

Hadházy üzent Bayernek: "Fölöslegesen ne gyűjtse az ötforintosokat"

Hadházy üzent Bayernek: "Fölöslegesen ne gyűjtse az ötforintosokat"

A csehek kétharmada a melegházasság mellett

A csehek kétharmada a melegházasság mellett

Nem idén zár a budapesti bevásárlóközpont, cáfol a Récsei Center

Nem idén zár a budapesti bevásárlóközpont, cáfol a Récsei Center

Már az RTL csatornáin is "jobban teljesít" Magyarország

Már az RTL csatornáin is "jobban teljesít" Magyarország