szerző:
Rác András

Tökéletes a tésztája. Tökéletes a tortakrém. Tökéletes randisüti. Szexepil. Afrodiziákum. Részletes recept költségvetéssel, időzítéssel, fotókkal, lépésről lépésre.

A csokitorta a randevú alfája és ómegája. Szexepil. Sötét és vastag a krém, gazdag csokoládéíz találkozik a harsány naranccsal… nem tévedhetünk. Csokitorta után biztosan lesz második randi.

Kérdezzék Buckingham herceget, állítólag ezzel szédítette Ausztriai Annát. „Szia kicsim, kíváncsi vagy az amerikai gyarmatomra? Megmutassam, mit tud az indiánom?” Az indiánt nem kérte a királyi Panka, de a forró csoki rendszeres afrodiziákumként szolgált a népek barátságában.

És ha nekik bevált, ugyan miért ne válna be nekünk is? Íme minden szerelmi siker titka.

Recept

A folyamat három szálon fut. Az egyik a tökéletes piskótatészta elkészítése, a másik a tökéletes csokoládés tortakrém kikeverése, a harmadik a tökéletes narancszselé lefőzése. A három munkafolyamat itt-ott átfedésbe kerül, tehát többfelé figyelünk és ügyesen zsonglőrködünk az idővel.

Ugyanakkor nagyon hasonló elvek mentén készülnek, így hát az eszközökkel és az energiánkkal is takarékosan bánhatunk. Nem lesz nehéz, nem kell félni. Viszont elképesztően-könnyfacsaróan-gyönyörűségesen finom lesz, ezt nyugodtan vehetik szexuális zaklatásnak.

Először egy-két fontos alaptétel:

1. Mindennek fundamentuma a tojás, ezt már a Kalevala óta tudjuk. A tojássárgája gazdag alapanyagot ad a piskótához és a csokikrémhez. A tojásfehérje hófehér kemény habbá verve könnyűvé teszi a tésztát és a csokoládémasszát. Fontos lesz az időzítés, hiszen a tojáshab érzékeny hozzávaló, könnyen összeesik. Úgy kell ügyeskednünk, hogy mindenhol, ahol tojáshabot használunk, csak az utolsó pillanatban verjük fel a fehérjét, és ezzel nem tesszük ki a veszélyes ácsorogásnak.

©

2. A csokoládé is különleges figyelmet érdemel. A 75–86%-os kakaótartalom az ideális. A magasabbat nem ajánljuk, túl keserű, így túl sok cukrot igényelne. Ha alacsonyabb a kakaótartalom, egy kis lefőzött, sűrű eszpresszóval visszahozhatjuk a gazdag ízt. Érdemes még egy-két ízesítővel gazdagabbá tenni, most a narancshéjat és a rumot javasoljuk.

©

3. A torta domináns íze a gazdag és erotikus sűrű csokitól származik. Érdemes valami kontrasztosat belevinni, édesfanyar gyümölcsízt. Kényelmes megoldás a lekvár, mi most a narancszselét mutatjuk meg.

©

Hozzávalók

Ahány főre készül a piskóta, annyi evőkanál lisztet, evőkanál cukrot, darab tojást használunk a piskótatésztához. Ugyanez a helyzet a krémnél, itt is annyi tojásból főzünk, ahányan vagyunk.

Fontos megjegyzés az árakhoz: azt feltételezzük, hogy üres a hűtő és a kamra, tehát mindenből teljes kiszereléssel kell vásárolnunk. Természetesen ez így nem a torta költségvetése, csupán azt az összeget adjuk meg, amit magunkkal kell vinnünk a vásárláshoz.

Ezért 4 főre:

8 tojás / 320 forint

- 4 tojás a tésztához, gondosan szétválasztva, tisztán megtartva a fehérjét

- 4 tojás a krémhez, itt is alaposan szétválasztva

7 evőkanál cukor / 320 forint (1 kg-os kiszerelés)

- 4 csapott evőkanál a piskótához

- 3 csapott evőkanál a krémhez

5 evőkanál liszt / 230 forint (1 kg-os kiszerelés)

- 4 púpos evőkanál a piskótához

- 1 csapott evőkanál a krémhez

200 gramm étcsokoládé / 500–1300 forint (kakaótartalomtól és márkától függ)

1 narancs héja finomra reszelve / kb. 40 forint

1 pohár (2 dl) narancslé, ehhez nyugodtan használhatjuk a lereszelt héjú narancs levét is, szűrve / 350–400 forint (1 literes kiszerelés)

Rum vagy rumaroma,1 feles pálinkás pohár / 120 forint

1 pohár (2 dl) tejszín / 230 forint

1 púpozott kávéskanál kukoricakeményítő / 310 forint (500 grammos kiszerelés)

Ha üres a hűtő, akkor 2420–3270 forintra lesz szükségünk a vásárláshoz.

A jó előkészület már fél győzelem

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.

Kenjük ki a sütőformát vajjal, szórjuk ki liszttel.

4 tojást, amit a piskótatésztához használunk, válasszunk szét sárgájára és fehérjére.

Ha nagyon alaposan elő szeretnénk készülni és akad még két nagy edény tojásveréshez, akkor a csokikrémhez szükséges 4 tojást is válasszuk szét.

Sőt, kontrollmániások és frusztráltak kimérhetik előre a lisztet, a cukrot.

Tökéletes piskóta elkészítése – 30 perc

A tojássárgájához lapátoljuk hozzá a 3 evőkanál cukrot a 4-ből. Kezdjük felverni, addig tart a művelet, amíg a tojás megemelkedik és halványsárga lesz.

Kicsit lassabban folytassuk a tojás keverését, és óvatosan adjuk hozzá a 4 evőkanál lisztet. Csomómentesen keverjük el. Tegyük a hűtőbe egy-két percre, amíg a fehérjével is megbirkózunk.

Trükkök Mata Hariknak és Casanováknak

Ha a tojássárgájának szánt edényt picit felmelegítjük, levegősebben verődik fel. Ezért érdemes fémedényt használni, és mielőtt a tojás belekerül, meleg vízzel öblögessük úgy 10 másodpercig.

Ennek ugyanis most esünk neki. Ha már hófehérre váltott a felvert tojásfehérje, de még nem kemény, óvatosan hozzászórhatjuk a maradék 1 evőkanál cukrot. Ez abban segít, hogy a hab tartása megerősödik.

A kemény habot lapátoljuk a tojássárgájából kevert krémhez. Először egy lapos fakanállal lassan keverjük-forgassuk össze a kettőt, vigyázva, nehogy összeessen a hab. Ezután lassan elkeverhetjük homogénre.

Ha mindent korrektül elvégeztünk, akkor nincs szükség sütőporra. A sütőpor a piskótakészítésnél olyan, mint egy ócska felcsípő szöveg a bárpultnál. Használják a tornasor végén állók, mi, Mata Harik és Casanovák boldogulunk nélküle is. A négy tojásból levegős nyers tészta születik, ami így néz ki:

©

Most hálálja meg magát az előmelegített sütő és a kikent edény: már mehet is bele a tészta, és aztán az egész a sütőbe. Nagyjából 20 percre lesz szüksége, ne felejtsük el – közben nézzünk rá, anélkül, hogy nyitogatnánk a sütőajtót.

Fordítsuk romantikusan csillogó tekintetünket a tortakrém irányába.

Tökéletes csokoládékrém elkészítése – 20 perc

Fogjuk a két tojásos edényt, és ugyanúgy, mint korábban, az egyikbe a 4 tojás sárgáját, a másikba a fehérjét válasszuk szét.

A sárgáját most még nem szabad megcukroznunk, csak önmagában adjunk neki egy 10-12 másodperces erős keverést. Tegyük hozzá a pohár tejszínt és egy evőkanál lisztet, keverjük csomómentesre.

Öntsük a masszát egy serpenyőbe és közepes lángon tegyük a tűzhelyre, folyamatosan kevergessük. Eltelik néhány perc, de utána hirtelen kezd sűrűsödni. Addig öntsük hozzá a lereszelt narancshéjat, így lesz ideje belefőni az ízeknek. Olyan lesz, mint egy lágy rántotta, csomók nélkül.

©

Amennyiben alacsony kakaótartalmú csokoládét használunk az ízesítéshez, akkor egy kis kávéval érdemes a vaskos ízt visszahozni, ezt is most öntsük a masszához. (Ha magas a kakaótartalom, akkor nincs szükség kávéra). Addig kevergetjük, amíg a krémünk sűrű és homogén lesz. Ha egészen sűrű, akkor vegyük le a lángról, és kevergessük tovább két percig. Tegyük hozzá a két evőkanál cukrot és keverjük el, ettől egy picit fellazul.

Tipp: ezt a krémalapot ezernyi alkalommal felhasználhatjuk.

Százával találhatunk fel ízesítéseket az egyszerű vaníliától a fahéjon át a karamellig, vagy a gyümölcsös változatokat, a dióféléket is említhetjük, nincs határ. A krém önmagában is kiváló desszert, de liszt nélkül, több vagy kevesebb tojáshabbal, tejszínnel, esetleg egy második, sütőben kapott hősokkal rengeteg felhasználási módja lehet. Érdemes sokat gyakorolni a főzését és kísérletezni különböző megoldásokkal (lásd a következő tippet), és erre a legjobb, ha tortakészítéskor szánunk időt. Ugyanis ha valamiért mégis csomós lesz egy picit, túl híg vagy túl sűrű, tortakrémként még működhet, tehát nincs veszteségünk, kockázatmentesen tapasztaltunk.

Amíg forró, addig az összetört 100 grammos csokoládét is keverjük hozzá. Hagyjuk hűlni. Amikor már csak langyos az alapkrém, keverjük bele a rumot.

©

Felverhetjük a tojáshabot. Ha kemény, óvatosan és homogénen dolgozzuk össze a krémalappal, és máris tegyük hideg helyre.

Haladó udvarlóknak

Ez most egy vastag krémalap lesz, ezt a lisztnek és a tejszínnek köszönhetjük. Készülhet egy olyan változat is, amely könnyebb, ilyenkor csak a tojást főzzük fel – de ezt nehezebb kezelni. Azért álljon itt az elkészítési módja: egy lábosba 2 ujjnyi vizet rakunk és feltesszük a tűzhelyre. Fedő helyett egy fémedényt teszünk a tetejére, ez a gőz forróságát átveszi. (Ne lógjon az edény alja a forró vízbe!) Ebbe az edénybe tegyük a tojássárgáját, és kevergessük addig, amíg besűrűsödik.

Minden más területen ugyanúgy kezeljük a krémet, mint a lisztes változatot. A narancshéj még a főzés ideje alatt kerüljön a tojássárgához, a végén jön a cukor, a csokoládé, a rum, és opcionálisan a kávé. Illetve ha az előző tipp alapján máshogy ízesítünk, akkor arra is most kerüljön csak sor.

Tökéletes narancszselé elkészítése – 20 perc

Most éppen minden hűl: a piskóta is és a krém is. Úgyhogy van időnk a naranccsal is foglalkozni. Már csak azért is, mert ugyan a lekvár is behozza a kontrasztot a teljes ízélmény mellé – a krémes édesség társául a fanyar gyümölcsízt –, de mégiscsak méltatlan a próbálkozáshoz. A lekvár jelen esetben éppen olyan, mint a türelmetlen udvarló, aki túl gyorsan a tárgyra tér, a sértett fél pedig önérzetesen kitépi, majd szétmaszatolja a máját a homlokán.

Tehát fogjuk a narancslevet, és egy serpenyőbe vagy kislábosba öntjük. Amennyiben annyit már tudunk a hódítás tárgyáról, hogy nem igazán kedveli a fanyar ízeket, akkor kaphat egy kávéskanálnyi cukrot is. Ha vagány, akkor cukortalanul, sőt egy pici ánizzsal is felfőzhetjük.

©

Ha gőzölög, akkor egy kis edénybe vagy pohárba öntsünk egészen kevés narancslevet, és ebben keverjük csomótlanra a kukoricakeményítőt. Majd a feloldott keményítőt adjuk vissza a narancsléhez a tűzön, és kevergessük. Lassan besűrűsödik, és amikor méz-állagú, akkor vegyük le a lángról, kevergessük tovább.

A torta felépítése – 20 perc

Amikor a piskóta elveszti a forróságát és már kényelmesen kezelhető, akkor vízszintesen egy hosszú pengéjű késsel szeljük négy lapra.

Ehhez a művelethez állnunk kell. Egyik kezünkben a kés, a másikat tenyérrel lefelé, széttárt ujjakkal a piskótára tesszük. Lehajolunk a piskótához, nagyon enyhén lenyomjuk a tetejét, és óvatosan, vízszintesen felszeleteljük. Így szabályos, egyenlő vastagságú tortalapokat kapunk. Három vágást javaslunk – ebből négy réteget kapunk.

A legalsó rétegre a narancszselé kerül. Kifagyva szépen elválnak a rétegek minden tortaszeletben.

©

Kivesszük a csokoládékrémet a hűtőből. Szétosztjuk 3 részre. A második és harmadik szintet megkenjük 1-1 harmaddal. Ha felépült a torta, akkor a maradék 1 rész krémmel az oldalát és a tetejét is megkenjük.

Vissza a hűtőbe, legalább 2 órára.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Ellenőrizték az iskolai buszokat, nyolcnál nem stimmelt valamit

Ellenőrizték az iskolai buszokat, nyolcnál nem stimmelt valamit

Újabb fordulat: 1 000 000 000 dollárt kalapozna össze a Huawei

Újabb fordulat: 1 000 000 000 dollárt kalapozna össze a Huawei

Huawei-alapító: Trump nem támadna minket, ha nem tartanánk ott, ahol

Huawei-alapító: Trump nem támadna minket, ha nem tartanánk ott, ahol

Tóta W.: Európa is egy macska, csak egy kicsit nagyobbacska

Tóta W.: Európa is egy macska, csak egy kicsit nagyobbacska

A mozikban az Aladdin tarolt

A mozikban az Aladdin tarolt

A szlovákiai magyaroknak nem lesz képviseletük Brüsszelben – állítja Bugár Béla

A szlovákiai magyaroknak nem lesz képviseletük Brüsszelben – állítja Bugár Béla