Tetszett a cikk?

Kedden délután 266 forint körül jegyezték az eurót a bankközi devizapiacon, több mint egy forinttal gyengébben a hétfő késő esti 267,70/268,00 forintos árfolyamnál. Alacsony forgalom mellett a reggeli gyengülés után lassú, de folyamatos forinterősödés jellemezte a kereskedést.

A forint délután 5,56 százalékon állt a sáv erős oldalán, ez 42 bázispontos erősödés a hétfő esti helyzethez képest. A forint 4,73-5,62 százalék között ingadozott, a leggyengébb helyzetbe a Mol kibocsátás elmaradása okozta átmeneti bizonytalanság miatt került a reggeli órákban. Az euróval 266,50 és 269,00 forint között kereskedtek, s a piacon nem tartják kizártnak, hogy még a héten lassan a 265 forint/eurós szintig csúszik le a közös valuta árfolyama.Kereskedjen ezzel a hírrel a Hírbörzén!
260 Ft alá csökken-e az euró árfolyama december 12-ig?
A dollár folyamatos gyengülés után 217,80/218,00 forintra süllyedt a 219,50 forint körüli előző napi záró árfolyamhoz képest. Az overnight kamatok továbbra is 11,50 százalék közelében maradtak, ahonnan napok óta nem mozdul a jegyzés a bő likviditás következtében. A piacon lévő felesleges likviditást valószínűleg a jegybanki kéthetes betét szívja majd fel, mivel a lejáró 21,5 milliárd forinttal szemben 151,7 milliárd forintnyit kötöttek le a bankok a 12,50 százalékos kamatú jegybanki betétbe.A hosszabb lejáratokon, 6-12 hónapra mintegy 50 bázisponttal süllyedt a kamatszint, az 1-3 hónapos lejáratokon 12,50 százalék körül álltak a kamatok. A piacon karácsonyig nem várnak jegybanki kamatcsökkentést, mivel ahhoz legalább 260 forint/eurós árfolyamra lenne szükség.Az állampapír-piacokon minden lejáratra számottevő vételi érdeklődésről számoltak be, ami a hozamszint csökkenését eredményezte. A keresletet fokozta, hogy a diszkont kincstárjegyekből alacsony volt a kínálat a múlt héten elmaradt két kibocsátás következtében. A hiányt valamennyire mérsékelte a mai három hónapos diszkont-kincstárjegy aukció során kibocsátott 24 milliárd forintnyi kincstárjegy. Az aukció átlaghozama 12,02 százalék lett, a hétfői 11,74 százalékos másodpiaci benchmarkkal szemben.A diszkont kincstárjegy kereslet átterjedt a rövid lejáratú államkötvényekre is, a hosszabb lejáratúakat pedig továbbra is vásárolják a külföldi befektetők - mondják a piacon. Összességében minden lejáraton csökkent a hozamszint: a rövidebb lejáratokon 20-30 bázisponttal, a hosszabbakon pedig 40-50 bázisponttal mentek lejjebb a hozamok. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Jobban van Böjte Csaba

Jobban van Böjte Csaba

Sztár gasztrobloggerrel erősít Újlipótváros jellegzetes étterme

Sztár gasztrobloggerrel erősít Újlipótváros jellegzetes étterme

WHO-főigazgató a koronavírusról: Egyre több a fény a sötét alagút végén

WHO-főigazgató a koronavírusról: Egyre több a fény a sötét alagút végén