A Magyar Rádió csütörtökön felmondta a Magyar Távirati Irodával (MTI) kötött szolgáltatási szerződését. Az MTI a rádió közleményét szokatlannak, tartalmát pedig félrevezetőnek tartja.

Az Állami Számvevőszék megállapította: "a Magyar Rádió az MTI szolgáltatásainak 10 százalékára tartana igényt, amit az MTI monopolhelyzete miatt az MR Rt. nem tud érvényesíteni". Közleménye szerint a Magyar Rádió „több éve tesz hiábavaló kísérleteket arra, hogy az MTI vezetőségét meggyőzze arról, hogy árai elszakadtak a valóságtól”. A közlemény szerint az MTI többszöri írásbeli figyelmeztetés ellenére olyan szolgáltatásokért számláz, amelyet a rádió nem vesz igénybe. A Magyar Rádió szerint az MTI visszaél monopolhelyzetével, és ezzel súlyosan veszélyezteti az állampolgárok szabad tájékozódását. A rádió ezért felkéri az MTI tulajdonosát, az Országgyűlést, hogy azonnal kezdeményezzen vizsgálatot a távirati irodánál.Az MTI által kiadott közlemény szerint a távirati iroda csupán a Magyar Rádió Rt. sajtóközleményéből értesült arról, hogy a rádió felmondta érvényben lévő szerződését. A Magyar Távirati Iroda Rt. „közszolgálati elveihez híven” nem nyit nyilvános polémiát üzleti ügyekben, ugyanakkor leszögezte: a rádió közleményének tényét szokatlannak, tartalmát pedig több vonatkozásban félrevezetőnek tartja. (MTI, MR)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Kézilabda-vb: két meccset biztosan kihagy a válogatott egyik legjobbja

Kézilabda-vb: két meccset biztosan kihagy a válogatott egyik legjobbja

Brexit után Dexit? Meglebegtette a német kilépést az EU-ból a szélsőjobboldali AfD kemény magja

Brexit után Dexit? Meglebegtette a német kilépést az EU-ból a szélsőjobboldali AfD kemény magja

Súlyosan megsérült egy magyar olimpikon

Súlyosan megsérült egy magyar olimpikon

Drágulni fog a Netflix

Drágulni fog a Netflix

Újabb lakóház robbant fel Oroszországban

Újabb lakóház robbant fel Oroszországban

Három év alatt háromszorosára nőtt a lakásépítési kedv

Három év alatt háromszorosára nőtt a lakásépítési kedv