Tetszett a cikk?

A TVK-csoport tavaly 4,984 milliárd forint nettó eredményt ért el, szemben az előző évi 1,819 milliárd forinttal.

A nemzetközi pénzügyi jelentési szabvány (IFRS) alapján a csoport értékesítési árbevétele 150,26 milliárd forint volt, 11,2 százalékkal több, mint 2002-ben. Az összes működési költség ennél kisebb mértékben, 8,5 százalékkal 147,4 milliárd forintra nőtt.Az üzemi tevékenység eredménye 4,235 milliárd forint volt, szemben az előző évi 443 millió forinttal. Az adózás előtti, kamat és amortizáció nélkül számított nyereség (EBITDA) 41 százalékkal 12 milliárd forintra nőtt tavaly. Ez a kedvező árfolyamváltozások hatása mellett a belső hatékonyság javulásának köszönhető.Az alapanyagárak közül a vegyipari benzin ára tavaly átlagban 252 dollár volt tonnánként, ami 22 százalékkal magasabb az egy évvel korábbinál. A gázolaj jegyzésára átlagban 265 dollár volt tonnánként, 24 százalékkal haladta meg a 2004-es szintet. A petrolkémiai árrés összességében 7 százalékkal volt alacsonyabb 2003-ban az egy évvel korábbinál. Ez annak tudható be, hogy az alapanyagok árának jelentős növekedése mellett a polietilén késztermékek ára 2-6 százalékkal csökkent, a polipropiléné pedig 3 százalékkal emelkedett.A TVK részvényei a Budapesti Értéktőzsde A kategóriájában forognak. Csütörtökön a papír 3.925 forinton zárt, az elmúlt egy évben a legmagasabb kötésára 4.620 forint, a legalacsonyabb 3.250 forint volt.

(MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Már a műholdképeken is látni a London méretű jéghegyet, ami leszakadt az Antarktiszról

Már a műholdképeken is látni a London méretű jéghegyet, ami leszakadt az Antarktiszról

A betegellátás zajlik, de vannak problémák az orvoshiány miatt

A betegellátás zajlik, de vannak problémák az orvoshiány miatt

Nem lesz baja, ha leejti az új Samsung telefont – itt a Galaxy XCover 5

Nem lesz baja, ha leejti az új Samsung telefont – itt a Galaxy XCover 5